EUobszerver: Orbán és Meloni az EU új hatalmi párosa

2024. február 05. 08:35

A lap szerint még nagyobb súlyt adhat Meloninak Orbán barátsága a nyugati fővárosokban, ha Trump újra hatalomra kerül a novemberi amerikai választásokon.

2024. február 05. 08:35
Summit on demographics with Italian PM Giorgia Meloni attending

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök barátságáról, valamint viszonyuk várható alakulásáról írt cikket az EUobserver.

Noha a lap szerint a két politikus barátsága „sekélyesebb és törékenyebb, mint amilyennek látszott”, valamint felteszik a kérdést, hogy vajon „meddig” maradhat az EU erős párosa a két politikus, cikkükben idézik Meloni irodáját, amely csütörtökön az olasz médiának azt nyilatkozta, hogy az olasz kormányfő kiemelt szerepet játszott abban, hogy Orbán Viktor is részese legyen az Ukrajna finanszírozásával kapcsolatos EU-s megállapodásnak.

Ezt is ajánljuk a témában

A lap szerint továbbá Orbán Viktor a La Repubblica és a La Stampa című olasz lapoknak azt nyilatkozta, hogy csatlakozik Meloni európai parlamenti képviselőcsoportjához, a jobboldali Európai Konzervatívok és Reformerekhez (ECR). A lap szerint

a jövőben még nagyobb súlyt adhat Meloninak Orbán barátsága a nyugati fővárosokban, ha Trump újra hatalomra kerül a novemberi amerikai választásokon.

– teszik hozzá.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Nyitókép: Attila KISBENEDEK / AFP

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2024. február 05. 16:52
May be!
auditorium
2024. február 05. 14:30
Mindenki tudja, h. ez az EUobserver -"independent, online non -profit news outlet reporting on the European Union. annyira független, hogy aggódik Trump novemberi sikere miatt és árgus szemmel figyeli, Meloni pártja kivel fog koalicióba lépni. Ezen munkálkodnak most a pártok. JÓSLAT. A balos pártok nem válogatnak, ők beveszik a szélsőbalosokat is. A jobbközép Néppárt (Weber-Tajani) inkább balra húz, ahogy eddig is és a szélsőjobbot kizárná, pedig több országban 2O%-os támogatást is elérhetnek. FAZIT Ezért a balosok győzelmét éppen a tétovázó Néppárt és a kirekesztő jobbközép fogja elősegiteni. Avagy tévedés ?
szarvas-2
2024. február 05. 12:22
A politikában a barátság mindig hasznos. Szegény Giorgiát erősen zsarolják az EBRD-deep state érdekű zsidók(!) a gigaállamadósság kamatának refinanszirozásával..
billysparks
2024. február 05. 09:41
Ha másra nem is jó ez a szövetségre, arra mindenképpen, hogy kéz a kézben virágcsokorral ébresszék az antifa terroristákat. Meloni érdeklődött -e egyébként, hogy hogyan vannak az antifapicsa áldozatai? vagy azok nem érték el az ingerküszöbét? Netán Orbán elmondta neki, hogy az áldozatok nem a tömlöcben vannak, hanem a kórházban? Hányinger ez a " jobboldal".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!