Pánikol a Politico, mi lesz az Európai Parlamenttel a választások után

2024. február 06. 09:02

Attól tart az uniós szakportál, hogy ha erősödik a jobboldali képviselet az Európai Parlamentben, az megnehezítheti Ursula von der Leyen dolgát.

2024. február 06. 09:02
Ursula von der Leyen

Ötévente az EU-s fősodorhoz tartozó politikusok tartanak a populisták felemelkedésétől, ám ez rendre el szokott múlni. Most azonban nem erre lehet számítani – írja a Politico.

A lap emlékeztet, hogy Orbán Viktor olasz újságíróknak azt mondta, a Fidesz az EP-választások után csatlakozhat a Konzervatívok és Reformerek (ECR) pártjához, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig arról beszélt, reális esélyt lát arra, hogy az ECR és az Identitás és Demokrácia párt (ID) együtt a legerősebb frakcióvá váljon.

A Politico szerint a jobboldali képviselet növekedése megnehezítené a parlamenti jóváhagyási folyamatot az olyan emberek számára, mint például Ursula von der Leyen, aki a Pfizer-botrány ellenére sem tett le arról, hogy újabb cikluson keresztül vezesse az Európai Bizottságot.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Andreas Solaro

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fofo
2024. február 08. 11:39
Nagyon bízom abban, hogy sok embernek kinyílt a szeme, látja mit művel, az Európát eláruló, a jogot, az un demokráciát meggyalázó, saját törvényeit, szabályait naponta megszegő EU-bürokrácia, és ha nyíltan nem is mer is véleményt mondani, a szavazólap névtelenségében elküldik a fenébe ezeket a megvásárolt, amerikai zsoldban lefizetett képviselőket.
szarvas-2
2024. február 07. 11:57
Sajnos,az Eu a deep state zsidóbanda kapcarongya-ahol a komisszárjuk valszeg a Victoria Nudelmann-a "parancsai" alapján. EZEKTŐL a választás kevésbé szabadit meg-az usai polgárháború szabaditana fel tőlük,mint amikor az Alföldön az öregasszonyok gyűjtést inditottak,hogy az Isaurát kivásárolják a gonosz Leonció urtól.. :)
KBA98
2024. február 06. 17:19
Börtönbe mennek!
Gonella
2024. február 06. 16:11
börtönt neki (is)! ott védve van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!