Az első háború első két éve

2024. február 27. 07:26

Magyarország ebben a konfliktusban a történelem és az igazság jó oldalán, a béke pártján áll!

2024. február 27. 07:26
German main battle tank on the background of the sunset sky
Kiszelly Zoltán
Kiszelly Zoltán
Mozgástér

„Zaluzsnyij tábornok, menesztett vezérkari főnök, az angolszász helyzetmegítélés és érdek mentén már nem támadna, hanem még legalább két évig védekezésre állna át. A Nyugatnak ugyanis még kb. két évre van szüksége ahhoz, hogy felfuttassa a fegyvergyártást és a világháborús pszichózissal átállítsa jóléti társadalmait − a német védelmi miniszter szavaival −»háborúra kész« (kriegstüchtig) állapotba. Ukrajna arra is egy kísérleti terep, hogy atomhatalmak miként tudnak egy olyan proxi háborút vívni, amely nem fajul nukleáris infernóvá.

Az ukrajnai háborút is, mint mindent az életben, három dolog dönt el: a matematika, a pszichológia és a logisztika. A matematika a szűk keresztmetszet, amit logisztikával ideig-óráig kompenzálni lehet: amikor az egyik fél hamarabb fogy ki a katonából, fegyverből és lőszerből, a másik könyörtelenül ki fogja a kínálkozó alkalmat használni. A 2023-as »nagy« ukrán ellentámadás kudarca és a 2024 eleji vereségek után a kezdeményezés most az oroszoknál van, akiknek pont ez a kb. két éve van arra, hogy harctéri előnyüket kihasználva javítsanak pozíciójukon. Itt jön be a pszichológia: amelyik oldal hadserege és társadalma nagyobb esélyt lát saját győzelmére, az jobban elviseli a nehézségeket és áldozatokat.

A legtöbb szakértő az előttünk álló időszakra három forgatókönyvet lát (esélyesség sorrendjében):

  1. A jelenlegi helyzet folytatódik: Az ezer kilométeres fronton hol az egyik, hol a másik oldal indít támadást, ami egy idő után kifullad, mert nincsen elég katona a támadás fenntartásához és a mélységi áttöréshez.
     
  2. Patthelyzet: Ahogy a háború 2014-2022 közötti első nyolc évében, úgy a hadviselő társadalmak idén, vagy legkésőbb jövőre ugyanúgy belátják, hogy céljukat (egyelőre) nem tudják a harctéren elérni, ezért a „forró” háború a mai frontvonalak mentén ismét egy alacsony intenzitású, befagyott konfliktussá szelídül.
     
  3. Az egyik oldal társadalma megelégeli az áldozatokat, elveszíti a győzelembe vetett hitét és összeomlik, mint a Kerenszkij-offenzíva után a polgári Oroszország 1917-ben, vagy az Osztrák-Magyar Monarchia és Németország 1918 őszén.

Magyarország ebben a konfliktusban a történelem és az igazság jó oldalán, a béke pártján áll! A tűzszünetet és béketárgyalásokat sürgető magyar álláspont csak a háborús pszichózisban tartott globalista nyugat buborékában van kisebbségben, a világ kétharmada szintén ennek az európai regionális konfliktusnak a mihamarabbi lezárást követeli, még mielőtt az tényleg csak egy lesz az évszázadunkat meghatározó sok konfliktus közül.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Anton Petrus / Getty images

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
l1b2r3l4s
2024. február 28. 14:48
Több, mint 10 éve beszéltem egy itt élő, idősebb orosz újságírónővel. Azt mondta, az orosz emberek nem találják a helyüket a nyugati típusú életben. Olyan vezetőre van szükségük, aki célt ad az életüknek, hogy egy nagy nemzet tagjai, akik nagy tetteket, dolgokat visznek véghez. Nem számít a szegényesebb élet, az államhatalom árnyéka, ha az egyetemes történelem, nagy formátumú alakítója a hazád. Ezt sohasem fogják megérteni a nyugatiak.-fűzte hozzá.
Akitlosz
2024. február 27. 16:59
4. Halad tovább a front nyugat, Oroszország pedig a győzelem felé. Ezt megakadályozni csak nagyobb NATO bevonással lehetne, de ennek nincsen jele.
Akitlosz
2024. február 27. 16:58
Milyen első háború? Már megint drogozott a cikkcímadó ember. :-(
o1gpedotolvaj
2024. február 27. 16:07
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik Bomlik a pedoFidesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!