Sajtóértesülés: egy feltétellel Putyin akár bele is egyezhet Ukrajna NATO-csatlakozásába

2024. január 26. 14:10

A Bloomberg szerint az oroszok tárgyalásra való orosz nyitottsága csapda is lehet.

2024. január 26. 14:10

A Bloomberg csütörtökön arról számolt be, hogy több, a Kremlhez közel álló személy szerint Putyin hajlandó fontolóra venni, hogy akár jóváhagyja Ukrajna NATO-tagságát, viszont ennek komoly ára lenne, amit Kijev eddig határozottan elutasított.

Putyin követelése az lenne, hogy Ukrajna törődjön bele a területi veszteségeibe,

ami azt jelentené, hogy mondjon le a területének nagyjából 18 százalékáról. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője pénteken azt mondta az orosz állami hírszolgálatoknak, hogy ez a hír „nem igaz”.

A hírügynökség azonban arról is beszámolt, hogy a tárgyalásokra való orosz nyitottság csapda is lehet, mivel segíthet megosztani Ukrajna szövetségeseit, így elszigetelve Kijevet.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: GRIGORY SYSOYEV / POOL / AFP

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polárüveg
2024. január 30. 16:37
Addig húzzák a békekötés idejét, amíg a kifáradt ukrán lakosság megmentőként akarja az Oroszországgal való egyesülést. Mert akkor a fizetés, a nyugdíj, az orvosi ellátás olyan lesz, ami már régóta vágyálom a tömegeknek. És a rokonoktól hallják, hogy mi a helyzet odaát a nagy testvérnél. Versenyfutás zajlik az idővel. Ha sikerül Európában az iszlamista puccs és terror, akkor a fanatizált és terrorizált tömeggel lehet dzsihádot indítani Oroszország ellen. Ez már lehet ok a migráció erőltetésére?
lajajakab11
2024. január 28. 10:24
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek írjanak vissza ide!!!
KaraKedi23
2024. január 28. 04:46
Ha az oroszok beleegyeznének, hogy Ukrajna a nátó tagja legyen - HA egyáltalán beleegyeznének BÁRMI áron - azért sokkal többet kérnének, mint a terület amit már elfoglaltak! Talán kb. fele Ukrajnát, vagyis a keleti felét. A többi meg legyen a többi szomszédé - beleértve Magyarországot is.! Ez szerintem is egy tisztességes kimenetel lenne. Persze nem Zelenszkij elnöknek és a sleppjének... Dehát végeredményben amúgy is a ruszkikon múlik.
survivor
2024. január 27. 23:24
Ez KAMU...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!