Elképesztő módszer! Így kerülik meg az oroszok a szankciókat (VIDEÓ)

2024. január 18. 22:24

Az előkerült felvétel egy nagyon egyszerű eljárást mutat be.

2024. január 18. 22:24

A Mandiner szerdán beszámolt róla, hogy a nyugati vállalatok 2,9 milliárd dollár értékben szállítottak Oroszországnak kritikus fontosságú alkatrészeket 2023 első 10 hónapjában a Moszkva elleni szankciók ellenére. Lapunk többször is beszámolt már róla, hogy kezd egyre inkább bebizonyosodni, a szankciók hatásai Európára nézve rosszabbak, mint Oroszországra.

Az oroszok egyik módszerével kapcsolatban egy videót osztott meg több, Ukrajnához köthető közösségi médiaoldal is.

A felvételen állítólag az látható, ahogy orosz vállalatok a Nyugat által kirótt szankciókat kerülik meg

– szúrta ki a Portfolio.

Az oroszok erre valóban egy nagyon egyszerű módszert alkalmaznak. Az orosz termékeket „Made in Kazakhstan” címkékkel látják el, illetve az előállító vállalat nevét cserélik ki, majd később úgy adják el Európában az árukat.

Az orosz import is működőképes

A szankciókkal kapcsolatban egy érdekes adatra hívta fel a figyelmet Robin Brooks. Lengyelország Kirgizisztánba irányuló exportja 1900%-kal nőtt az orosz-ukrán háború kezdetétől.

Kizárt, hogy ezeket az árukat kirgizisztáni belső fogyasztásra szánják.

Nyilvánvalóan Oroszországba mennek, ahol segítenek Putyin háborús gazdaságának fenntartásában. Az EU szemet huny felette” – írta az amerikai közgazdász.

Az említett felvételt itt tudják megtekinteni:

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

***

A nyitókép illusztráció. Fotó: ALAIN JOCARD / AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
RasPutin
2024. január 19. 11:09
És Kazahsztán ingyen kapja meg a nyugati árút?
Trüpéma
2024. január 19. 10:18
Teljesen természetes, hogy a volt szovjet keleti államok segítik Oroszországot, és ez nem szerelem: 1. Ha a ruszkik padlóra kerülnek, az őket is padlóra vágja. 2. A "Made in" üzleten pedig, és az importon is nyilván szép kis jutalékuk van. 3. Ha most így viselkednek, nem fog az ukrán háború végeztével eszébe jutni az oroszoknak őket megkóstolni, ugyanis őket nem veszi fel a NATO.
solyomtomi-2
2024. január 19. 08:27
"kezd egyre inkább bebizonyosodni, a szankciók hatásai Európára nézve rosszabbak, mint Oroszországra" Legyen szíves most már gyorsan kezdeni bebizonyosodni, mert még be se vezették a szankciókat, de már ezt bizonygattátok!
Kovács Ubul
2024. január 19. 06:46
Roskadoznak az európai üzletek polcai a "Médin Kazassztán" címke alatt "Médin Russzia" felirattal ellátott cuccoktól. Van például a, aaa, izé, ..................
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!