Döntött Brüsszel Erasmus-ügyben, itt a Fidesz reakciója

2024. január 16. 14:12

„Donáth Anna és Cseh Katalin kezdeményezésére az EP baloldali többsége a magyar kutatók, tanárok és diákok jogfosztásának fenntartása mellett döntöttek” – írja közleményében a párt.

2024. január 16. 14:12
DONÁTH Anna Júlia

Az Erasmus+ program 2021-2027-es végrehajtásáról szóló jelentésről szavazott az Európai Parlament keddi plenáris ülésén Strasbourgban. Bocskor Andrea, a Fidesz EP-képviselője a témával kapcsolatban hangsúlyozta: „A jelentés elkészítése során nagy vita volt a magyar diákok, oktatók és kutatók ügyében, hiszen a jelentés előadójával közösen számos kísérletet tettünk azért, hogy az Európai Parlament is kiálljon az EU-s programban való részvételtől jogtalanul megfosztott modellváltó egyetemeken tanulók és oktatók helyzetének orvoslása mellett. Két dollárbaloldali képviselő, Donáth Anna és Cseh Katalin kezdeményezésére az EP baloldali többsége a magyar kutatók, tanárok és diákok jogfosztásának fenntartása mellett döntöttek, tehát amellett, hogy a magyar diákok, kutatók és oktatók továbbra se vehessenek részt az uniós programokban. Donáth és Cseh képviselők eljárása szégyenteljes.”

Ezt is ajánljuk a témában

„Felháborító, hogy míg az Európai Bizottság is elismerte, hogy Magyarországon nincs gond a jogállamisággal és elkezdte az eddig jogtalanul visszatartott források kifizetését, addig az európai parlamenti képviselők – a magyar dollárbaloldal kezdeményezésére – továbbra is teljesen törvénytelen módon a magyar diákokat, oktatókat és kutatókat akarják büntetni” – hívta fel a figyelmet a politikus.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Összesen 386 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dios1968
2024. január 17. 21:19
Na hogy rohadna meg a 2 kommcsi riheteg
dodek4b
2024. január 17. 14:39
Bezzeg a kiképzett orvost,mérnököt szivesen és ingyen átveszik ! Jól kitalálták ezt a munkaerő szabad áramlást , tudták előre hogy a magasabb fizu reményében a keleti országok képzett emberei mennek majd hozzájuk és nem fordítva ! Be kellene vezetni , hogy azon országoknak akik kitaníttatak orvost, mérnököt a saját klts.-vetésükből és ezeket a drága nyugat elszívta tőlük , fizessenek ezért úm. "tandíjat" az "elszívott" és képzett munkavállalók után ! Lenne nagy sipákolás !
csapláros
2024. január 17. 11:21
JohnnyFirpo77 2024. január 17. 00:02 ..."Mi ez a finnyogás a jobbágyok részéről? Hát menjenek az egyetemisták a virágzó Oroszországba, Azerbajdzsánba, Törökországba, Kazahsztánba, Észak-Koreába és Kínába. Keleti nyitás van, vagy mi a szösz, nem? :)"... DE, DE, az IS van! HATÁS-ELLENHATÁS, bazdmeg. A magyar kormány gazdaságfejlesztéséből eredő többletbevételek, a nagy világcégekkel kötött partnerségi K+F programok, a magyar haderőfejelsztési K+F igényei és szükségletei MELLETT a kínai, JAPÁN, DÉL-KOREAI, TAJVANI és egyéb egyetemekkel való gyümölcsöző együttműködés is kibontakozóban van, amelyek tovább növelik a magyar egyetemek presztizsét és előrébb lépésüket a világ egyeteminek rangsorában.
5m007h 0p3ra70r
2024. január 17. 07:19 Szerkesztve
Ez a Milan Zver jelentés az Erasmus+ program megvalósulásáról. Amiben az is szerepel, hogy a résztvevők egy jelentős számának nem írták jóvá a kreditjeit. Meg az is, hogy programban résztvevőknek sok esetben maguknak kell lakhatásról gondoskodiuk. Komoly hiányosságok vannak benne feltárva. De ami a lényeg, hogy a helentéshez magához sem Csehnek aem Donáthnak semmi köze. Külön érdekesség, hogy a jelentéstevő, Zver, a Cseh+Donáth féle indítvány ellen szavazott annak a szavazásán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!