Beismerés: nem tudják, hol van 40 ezer Ukrajnába küldött fegyver

2024. január 12. 07:24

A fegyverek lényegében bárhol lehetnek a feketepiac törvényei alapján.

2024. január 12. 07:24
null

A New York Times az amerikai védelmi minisztériumra hivatkozva arról ír, hogy a Pentagon nem követte nyomon mintegy 40 ezer, nagy rombolóerejű, high-tech fegyver útját, amit Ukrajnába küldtek. A Pentagon által készített jelentésben áll: rengeteg „magas kockázatú fegyver előírt nyomon követése nem valósult meg megfelelően”, vagyis, egyszerűen szólva, 

az amerikaiak nem tudják, hogy a fegyverek hol vannak.

Hangsúlyozzák: a nagyjából egymilliárd dolláros, „hiányzó fegyvercsomag” többek között Javelin páncéltörőket, Stinger vállról indítható légvédelmi rakétákat, Switchblade kamikaze drónokat, de például éjjellátók is eltűntek. Köztudott: 

a fegyverek sokat érnek a feketepiacon rombolóerejük és technológiai elemeik miatt.

A tisztviselők így védekeznek: túl kevesen voltak Kijevben a nyomon követéshez, plusz szerintük nem is adottak a körülmények a fegyverek protokollszerű nyomon követéséhez Ukrajnában.

Nyitókép: Bundeswehr, US Army, MTI

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rocktoberi-2
2024. január 17. 01:16
Egy részük Gázában van.
B_kanya
2024. január 12. 18:19
trash5 "2024. január 12. 15:58 @B_kanya: "Az a baj, hogy paywall mögötti a cikk, de a fingszagú sorosblognak pld lehet előfizetése... " Ennek az Orbán ügynök fizette hányadék propagandaoldalnak is van előfizetése. A különbség, hogy a mandiner kiadásait tőlünk sikkasztotta el a geci, állami pénzből fizeti." Csak az a baj, hogy 1994 ótza hazudoztok a sikkasztásról, de bizonyítani valahogy nem sikerült. Ezt sem, ugye potenciális hímringyó?
trash5
2024. január 12. 15:58
@B_kanya: "Az a baj, hogy paywall mögötti a cikk, de a fingszagú sorosblognak pld lehet előfizetése... " Ennek az Orbán ügynök fizette hányadék propagandaoldalnak is van előfizetése. A különbség, hogy a mandiner kiadásait tőlünk sikkasztotta el a geci, állami pénzből fizeti. A cikkre meg vagy fizetsz, két dollár(!!!) az első hónapban egy New York Times előfizetés, vagy ha ügyes vagy, copy paste el kimásolhatod mielőtt megjelenik az előfizetés ablak.
2024. január 12. 15:54 Szerkesztve
@Ízisz: "A lényegtelen mondaton visítozól ukrán csicska!!! Honnan tudod, hogy nincs a cikkben benne, mikor nem lehet végigolvasni, mert ahhoz be kell jelentkezni!!!" Hányszor hagyod átbaszni magad, nyomorék, a propagandisták által, hogy legalább egyszer utánanézel annak ami amúgyis süketelésnek tűnik? És ne tagadd le, mocskos hazug putyincsicska, hogy ez csak lényegtelen hazugság, mert egyrészt olyan nincs, másrészt pont ez az ami itt őrjöng a segghülye büdös fideszkomcsi fajtád! Hogy az ukránok gyíkhúsért adták el a rakétát, mikor a valódi - nem propaganda - cikkben direkt leírják, hogy nincs semmi jel arra hogy nem a tetves oroszok ellen használták volna a rakétákat, nem ez volt a vizsgálat tárgya! A cikkre meg vagy fizetsz két(!) dollárt egy hónapra, vagy ha ügyes vagy, copy paste el kimásolhatod mielőtt megjelenik az előfizetés ablak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!