Az Egyesült Királyság 20 ezer katonát küld NATO hadgyakorlatra, gyakorolják az orosz erők inváziójának visszaverését

2024. január 16. 08:58

Ez lesz az egyik legnagyobb hadgyakorlat a hidegháború óta, az angol védelmi miniszter szerint.

2024. január 16. 08:58
German And Lithuanian Troops Take Part In NATO Training Exercise Griffin Storm

A Sky News értesülése szerint „létfontosságú biztosítékként” a angol hadsereg 20 ezer katonát küld egy NATO hadgyakorlatra, akiket majd a 31 nemzetből álló Steadfast Defender gyakorlaton vetnek be, hogy felkészüljenek Oroszország fenyegetésével szemben.

Ez lesz az egyik legnagyobb hadgyakorlat a hidegháború óta

– mondta Grant Shapps, védelmi miniszter.

A Nyugat válaszút előtt

Shapps emellett hangsúlyozta, hogy az országnak fel kell készülnie egy új korszakra, és készen kell állnia arra, hogy elrettentse az ellenségeket, vezesse szövetségeseit, és védelmezze a nemzetet, amikor szükség lesz rá. Épp ezért véleménye szerint a nyugati világ „válaszút elé érkezett”.

A brit hadsereg tervei szerint mintegy 16 000 katonát, tankot, tüzérséget és helikoptert küld majd Kelet-Európába a következő hónaptól. A Királyi Haditengerészet pedig több mint 2 000 tengerészt telepít nyolc hadihajóra és tengeralattjáróra, míg több mint ezer Királyi Tengerészgyalogos kerül majd az Északi-sarkkörre.

A lap szerint az angol haderő emellett RAF F-35B Lightning támadó repülőgépeket és Poseidon P-8 megfigyelő repülőgépeket is készenlétbe helyez.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Andrey Rudakov/Bloomberg via Getty Images

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ottoka-0
2024. január 16. 16:45
butaság
Ugandai Bubu
2024. január 16. 11:41
Készülhetnek lassan az utolsó csatlós magyar pávatáncosok románcigánykodására is. Putlerék folyamatosan azon lesznek, hogy kiszakitsák a magyarokat valahogy, aztán szovjet érdekszférába rángassák Orbanisztánt. Az, hogy ki fog erre rábaszni, nem is kérdéses.
templar62
2024. január 16. 11:25
Fokozódik a " ROSSZ ": ROSSZ OROSZ POROSZ SZAROSZ ( SOROS ) .
Advocate
2024. január 16. 11:24
Hogy elterjedt az összes nyugati médiumban ez a nyilvánvaló baromság az oroszok állítólagos inváziós terveiről! Persze értem én, hogy addig se a belső problémákról beszélnek a népek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!