25 civil vesztette életét egy ukrán ágyútűzben Donyeckben a helyi vezető szerint

2024. január 21. 15:53

A RIA Novosztyi hírügynökség szerint az ukrán haderő legalább hat 152 és 155 milliméteres kaliberű lövedéket lőtt ki.

2024. január 21. 15:53

Legkevesebb 25 civilt – köztük két gyereket – megölt és további több mint húszat megsebesített egy Donyeck város elleni ukrán tüzérségi támadás vasárnap.

Gyenyisz Pusilin, a „Donyecki Népköztársaság” vezetője a Telegram-bejegyzésében közölte, hogy az ukrán tüzérségi támadás a donyecki Tyeksztyilscsik lakótelep piacát érte, a legforgalmasabb időpontban.

A RIA Novosztyi hírügynökség szerint az ukrán haderő legalább hat 152 és 155 milliméteres kaliberű lövedéket lőtt ki.

A sebesültek közül sokak állapota súlyos.

Dmitrij Poljanszkij, Oroszország állandó ENSZ-képviselőjének helyettese kijelentette, hogy a Donyeck elleni támadás az egyik központi témája lesz a Biztonsági Tanács hétfői ülésének, amelyen Szergej Lavrov külügyminiszter is részt vesz majd. Horlivka városát, ahol egy iskolát ért csapásban egy civil sebesült meg, 11 tüzérségi lőszerrel támadták.

Előző nap a donyecki régióra az ukrán hadsereg 43 alkalommal nyitott tüzet és 161 lövést adott le a vasárnap reggel kiadott helyi összesítés szerint. Ennek következtében kilenc civil megsebesült, egy pedig életét vesztette.

(MTI)

***

 

Kapcsolódó vélemény

undefined

Stier Gábor

Demokrata

Idézőjel

A Volodimir Zelenszkij iránti bizalom látványosan csökken, és a katonai sikerek elmaradásával párhuzamosan mélyülnek a törésvonalak az eliten belül is.

***

A nyitókép illusztráció. Fotó: FIORA GARENZI / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. január 22. 14:37 Szerkesztve
"trash5 2024. január 22. 01:26 @B_kanya: Nézd meg az ultranacionalista orosz telegramcsatornákat. Éppen ma tették közzé az IL-22 kapitányának gyászhírét. (...) Igen ez az a gép, amiről a nyomorék fajtád még tegnap is azt bizonygatta, hogy azóta is repül, " NEm is tudtam, hogy a Berijev A-50 orosz típusneve Iljushin-22. Balf444sz. EBESZ jelentés sehol, ugye?
B_kanya
2024. január 22. 14:36
trash5 2024. január 22. 01:26 "@B_kanya: A TASSZ neked hivatalos forrás, baszom, ez az év vicce :D :D :D. " Azt mondtad "az orosz hivatalos források is elismerik." Nem az orosz náci zsidók telegramcsatornái, te balf444sz :)))) A TASS-nál nincs hivatalosabb orosz állami hírforrás, talán csak a kremlin.ru, tudod?
trash5
2024. január 22. 01:26
@B_kanya: A TASSZ neked hivatalos forrás, baszom, ez az év vicce :D :D :D. Nézd meg az ultranacionalista orosz telegramcsatornákat. Éppen ma tették közzé az IL-22 kapitányának gyászhírét. A mocskos gyilkos megszálló szerencsére megdöglött egy shrapneltől pár napon belül, úgyhogy nem tud több ukránt gyilkolni. Viktor Klimov Ivanovics százados. 1981 május 4-én született a patkány. Igen ez az a gép, amiről a nyomorék fajtád még tegnap is azt bizonygatta, hogy azóta is repül, miközben nemhogy az oroszok, de talán még a mandiner propaganda is közölte a kilyuggatott gépről készült fényképet. A nyomorék fajtádnak az elmegyógyintézetben van a helye.
alenka
2024. január 22. 00:27
Undormány " valami " az ukrán náci. Még az utolsó percekben is gyilkolnak,lázadnak a vég ellen. Ez maradt nekik: Most, hogy áttörted fejeddel a falat, mit fogsz csinálni a szomszéd cellában?....csapdában vannak...Putin , siess ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!