Putyin bekeményít: orosz nukleáris fegyverek érkeztek a NATO szomszédságába

2023. december 26. 20:50

A fegyverek telepítése már a nyár folyamán elkezdődött.

2023. december 26. 20:50
LUKASENKA, Aljakszandr

Belarusz elnöke, Aljakszandr Lukasenka bejelentette, hogy minden oroszországi ígérettel összhangban megérkezett a tervezett összes nukleáris fegyver Belaruszba – írta meg a The Kyiv Independent

Vlagyimir Putyin orosz elnök korábban tájékoztatta a közvéleményt a taktikai nukleáris töltetek telepítéséről, amelyekre vonatkozóan a két ország májusában hivatalos szerződést is aláírt.

A telepítés folyamata a nyár folyamán elkezdődött. Lukasenka nem részletezte, hogy pontosan hány taktikai nukleáris fegyvert szállítottak át, vagy hol helyezték el őket Fehéroroszországon belül.

Annak ellenére, hogy az ilyen fegyverek fehérorosz földre történő telepítése akár potenciális kockázatot jelenthet, a Fehér Ház röviddel a májusi bejelentés után közölte, hogy nem változtatta meg térség nukleáris fenyegetésének értékelését.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/AP/Alekszandr Zemljanyicsenko

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. december 27. 16:48
Mi a magyar érdek? Én semmilyen mértékben nem vagyok felelős Magyarország NATO tagságáért, nem vagyok köteles egyetérteni a posztbolsevisták döntésével. Az én lelkiismeretem tiszta. Mitől volna már Magyarország érdeke háborúzni Afganisztán meg Irak ellen?
B_kanya
2023. december 27. 11:36
sulikrolandB_kanya 2023. december 27. 05:56 "Biolaborok? Uránlőszer? Megint kinyitottál egy náspángot..." Aki rázza a pofonfát, arra ráül sütis nuland.
Pelso j.
2023. december 27. 07:31
Mekkora őrjöngés lenne, ha a NATO tenné ezt pl Szlovákiába. Azonnal menne oda bayer a birkamenettel.
auditorium
2023. december 27. 07:06
Ennek nem örülnek a szomszédos Nato-országok, mert akkor a Nato is a közeli országokba telepiti majd a rakétáit. Visszatér a 1989 előtti hidegháború, amikor Mo-n is voltak ilyenek az olaszok felé forditva és viceversa. Most az irány megváltozik majd. Kell ez nekünk ? Furcsának találom a sok like-ot. Miért örülnek ha Európában atomháború törne ki ? A vezetők megússzák, nekik vannak atombunkereik, hatalmas bankbetéteik és kitűnő kapcsolataik semleges v. biztos távoli országokkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!