Lukasenka: Ukrajna összeomlik, ha nem zárják le a háborút

2023. december 25. 21:17

A belorusz elnök szerint már Volodimir Zelenszkij is látja az összeomlás jeleit.

2023. december 25. 21:17
null

Aljakszandr Lukasenka, a belorusz elnök, Oroszországban tett látogatása során kijelentette, hogy Ukrajna sorsa az összeomlás felé halad, hacsak nem sikerül lezárni a háborút 2024-ig – írta meg a Ukrajniszka Pravda.

Lukasenka szerint van esély a konfliktus békés rendezésére, és elkötelezte magát amellett, hogy meggyőzze Ukrajnát arról, hogy ez az egyetlen módja a tragédia elkerülésének. 

Amennyiben az ország nem él ezzel a lehetőséggel, Lukasenka szerint elkerülhetetlen a teljes összeomlás. Úgy véli, hogy Volodimir Zelenszkij is már észleli az összeomlás jeleit, ezért a belorusz elnök hangsúlyozza a közös erőfeszítéseket a helyzet mielőbbi rendezése érdekében.

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Hidegkuti Konstantin

Moszkvatér

Idézőjel

A harctéri eseményeket illetően a kezdeményezés továbbra is Oroszország kezében van, amely a már megszokott bahmuti és avgyejevkai frontokra helyezi támadásai hangsúlyát.

Nyitókép: BelTA / Sputnik via AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dunhill67
2023. december 26. 17:46
"meggyőzze Ukrajnát arról, hogy ez az egyetlen módja a tragédia elkerülésének."...nem kellene annyira "erőltetni" ezt a dolgot...a ruszki ráér
Xplorator
2023. december 26. 09:10
Csak a buzik és az ukránszopók "Lukasenka"znak. Amúgy meg LukasenkO.
EX_Terminator
2023. december 26. 07:21
PONTOSAN. És egyeseket nem olyan fából faragtak, hogy nem végzik be.
Intel
2023. december 26. 07:18
Az USA minél tovább igyekszik játékban tartani Ukrajnát, hogy lekösse az orosz erőforrásokat. Közben önkényesen kiterjesztette államhatárait 1 millió négyzetkilométerrel az Északi-tengeren. Ezzel elbirtokolja az ott kibányászható óriási ásványkincset és elzárja a hajózási útvonalakat (izomból, flottával, tengeralattjárókkal). Mindkét viszonylatban az oroszok előbbre jártak. Pl. az oroszoknak van 50 bevethető jégtörő hajója amivel a hajózást lehetővé teszik, az USA-nak 2. Hasonlóan az Északi Áramlat esetéhez az USA már bejelentette, hogy fölszámolják a régióban létesült gigantikus orosz petrolkémiai üzemek termelésének kiszállítását. Ott indul majd az igazi háború amihez Ukrajna csak az előszó volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!