Lehet vitázni a melegpárokról, de Ferenc pápa egyvalamit leszögezett: bűn az abortusz!

2023. december 28. 21:37

Twitteren írt a pápa.

2023. december 28. 21:37
Ferenc pápa

A meleg párok templomi áldását a minap jóváhagyó Ferenc pápa a Twitterre írt egy bejegyzést aprószentek ünnepe alkalmából. Mint fogalmazott, „hány ártatlant mészárolnak le a világunkban! Az anyák méhében, a kétségbeesett és reményt kereső útkeresések során, mindazoknak a kicsiknek az életében, akiknek a gyermekkorát a háború tönkretette. Ők a mai kis Jézusok.” 

Ezt is ajánljuk a témában

Mint ismeretes, a Heródes által elrendelt gyermekmészárlás áldozatait nevezi a magyar nép aprószenteknek (latin „innocentes martyres” = „ártatlan vértanúk”, és december 28-át aprószentek napjának tekinti.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Martinus Volucris

Mandiner

Idézőjel

A melegpárok megáldásának ügyében konzervatív katolikusok széles körei kerülnek szakítópróba elé. Martinus Volucris írása a Mandineren.

Nyitókép: ANDREAS SOLARO / AFP

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bell & Sebastian
2023. december 29. 18:40
Az abortuszok száma egy adott népességen belül sok mindennel összefüggésben van, de elsősorban a műveltséggel. A magyarok büszkék lehetnek magukra, mert drasztikusan visszaesett a magzatgyilkosságok száma. De még így is háromszor annyi fajlagosan, mint például a lengyeleknél. Egyébként jó helyen kapirgál az, aki összefüggést lát a buzerancia és abortusz között, ugyanis mindkettő nemhogy főbenjáró bűn, hanem annak minősített esete, ennek minden ódiumával együtt. Ugyan én még ortodox katekizmus tanultam, amire azóta sok vinklit hajlított a pápaság, ám a dolog lényege az, aki ezeket a bűnöket elköveti, egyúttal ki is írta magát Isten országának lajstromából, míg az Úr színe elé nem kerül, ahol majd döntenek a sorsa felől. Úgy kell ezt elképzelni, mint pária homlokán a pentagramma billogát. De a választékos magyar nyelv a szerecsenmosdatás -szóképpel szemléletesebben fejezi ki a lényeget. Amíg be nem tiltják ezt is.
KBA98
2023. december 29. 17:25
A meleg párok esetében ettől nem kell tartani!
kbkb
2023. december 29. 15:03
Egy férfi homoszekszuális párnál legyen megengedett az abortusz.
Aerion
2023. december 29. 13:26
Nem tudom mit lehet 'vitázni' a társadalmakat l i k v i d á l ó buzizmus 'eszmeiségéről'. Önmagában az a kifejezés, hogy m e l e g, hadüzenet a normalitásnak. nincs olyan, hogy 'meleg' a homoszexualitással kapcsolatban, ennek a kifejezésnek a gyakorlati alkalmazása annak előszobája, ahová eljutottunk. Nincs ilyen, ez az egész folyamat, ami I D E elvezetett, érvénytelen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!