Ferenc pápa jóváhagyta a meleg párok templomi áldását

2023. december 18. 16:57

„De nem szabad liturgikus szertartásba foglalni, ez nem házasság” – jelentette ki az egyházfő.

2023. december 18. 16:57
Ferenc pápa

Ferenc pápa jóváhagyja az azonos nemű párok egyházi áldásának lehetőségét – írja a Repubblica. A Hittani Dikasztérium nyilatkozata felülmúlja a korábbi, 2021. márciusi tilalmat az áldás fogalmának újraértelmezésével, de „szilárd marad az egyház házassággal kapcsolatos hagyományos tanítása mellett, és nem fogad el semmilyen liturgikus szertartást vagy liturgikus szertartáshoz hasonló áldást, amely zavart kelthet” – fogalmazott Ferenc pápa.

Fotó: Andreas Solaro/AFP

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 174 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nuttika
2023. december 28. 19:03
Hazug disznó, eddig etetett mindenkit.
Sámson
2023. december 25. 21:03
Melegednek a római katolikusok, már nem csak a bíborosok többsége homoszexuális, hanem engedik a melegek megáldását a rómkat templomokban. Egy förtelmes és undorító, utálatos dolog a Szentírás alapján ha egy férfi egy férfival hál. Gusztustalan dolgokat csinálnak. Ezt áldja meg a Róma Katolikus Egyház. A jövőben majd a sorozat gyilkosokat is megáldják vajon? A gyermekgyilkosokat is? "Avagy nem tudjátok-é, hogy igazságtalanok nem örökölhetik Istennek országát? Ne tévelyegjetek; se paráznák, se bálványimádók, se házasságtörők, se pulyák*, se férfiszeplősítők**, ...nem örökölhetik Isten országát." (Biblia) *: a homoszexuális kapcsolatban a puha, női szerepet eljátszó férfi **: a homoszexuális kapcsolatban a domináns fél Vagyis hiába áldja meg őket a rómkat pap, a Biblia szerint a homoszexuálisok "nem örökölhetik Isten országát".
kovsa
2023. december 19. 09:50
Nos, ha jól értem, ez annyit jelent, hogy a pap mondhatja nekik: Áldásom rátok, menjetek békében. Azaz, nem rúghatja ki őket a templomból. Ezzel, alapjában véve, együtt tudok élni.
P.S.
2023. december 19. 08:27
A templom liturgikus hely, ott legfeljebb annyi jár nekik mint minden élőlénynek, mint egy tetűnek. Ferenc meghülyült.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!