Klicsko keményen nekiment az elnöknek: Az ukránok elvesztették a bizalmukat Zelenszkijben

2023. december 05. 07:53

Kijev polgármestere szerint az emberek látják, hogy ki hatékony és ki nem. Később burkoltan lediktátorozta Zelenszkijt.

2023. december 05. 07:53

Volodimir Zelenszkij „megfizet az általa elkövetett hibákért”, az ukrán nép pedig csodálkozik, hogy miért nem készült fel jobban az ország – mondta Kijev polgármestere különböző hírügynökségeknek adott interjúkban, írja a Sky News. Vitalij Klicsko szerint az ukránok elvesztették a bizalmukat a háborús vezető válságkezelésében.

„Az emberek azon tűnődnek, hogy miért nem voltunk jobban felkészülve erre a háborúra, miért tagadta Zelenszkij a végsőkig, hogy idáig jutunk” – mondta az egykori bokszoló. Hozzátette: 

„Az emberek látják, hogy ki hatékony és ki nem. Rengeteg elvárás volt és van is. Zelenszkij most fizet az elkövetett hibáiért.”

Arra a kérdésre, hogy milyen hibákat követett el Zelenszkij, a polgármester így válaszolt: „Az emberek csodálkoznak, miért nem voltunk jobban felkészülve erre a háborúra. Miért volt lehetséges, hogy az oroszok ilyen gyorsan el tudták érni Kijevet.”

Hangsúlyozta: „Ennek a háborúnak a végén minden politikus meg fog fizetni a sikereiért vagy kudarcaiért.”

Másutt így fogalmazott: 

„Egy bizonyos ponton már nem fogunk különbözni Oroszországtól,

 ahol minden egy ember szeszélyétől függ”.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/AP/Efrem Lukackij

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Uztu
2023. december 07. 22:30
Megérdemlik
bagira002
2023. december 07. 02:15
Egy vérből valók Putyinnal Zelenszijjel.
bagira002
2023. december 07. 02:14
Klicsko volt Majdan polgárháború egyik főszereplője kirobbantója ,Németországból irányított uszított , nem különb Zelenszkijnél . Most a helyére pályázik .
bornemissza-3
2023. december 06. 21:23
"Egy bizonyos ponton már nem fogunk különbözni Oroszországtól, ahol minden egy ember szeszélyétől függ" Sose különböztek. De egy dologban mindig különbözni fognak. Sokkal rosszabbak annál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!