Ha n feltétel teljesül, akkor Ukrajna le fogja győzni Oroszországot

2023. december 28. 10:20

Mindezt persze úgy is le lehet írni, hogy ha n feltétel nem teljesül, akkor Ukrajna elveszti a háborút.

2023. december 28. 10:20
Robert C. Castel
Robert C. Castel
Facebook

„Jack Watling egy komoly elemző, a RUSI kutatója. Ez utóbbinak, a felettébb gyanús betűleves neve ellenére, semmi köze nincs az oroszokhoz. Ami pedig az elemzőt illeti, fatális hiba lenne őt ukránellenességgel vádolni.

Ennek ellenére Watling cikke egyenes cáfolata mindannak amit az ukránbarát elemzőktől a háború alakulásával, a két tömb hadiiparának a termelési mutatóival, az ukrán minőségi fölénnyel stb kapcsolatban hallottunk.

Watling pontról pontra elismétli »pozitív feltételes módban« mindazt amit én január végétől kezdve »negatív kijelentő« módban leírtam.

Watling meglátásai a »ha« geopolitikája.

Ha 1, 2, 3 ... n feltétel teljesül, akkor Ukrajna le fogja győzni Oroszországot. Mindezt persze úgy is le lehet írni, hogy ha 1,2,3...n feltétel NEM teljesül, akkor Ukrajna elveszti a háborút.

Le lehet így is írni, csak akkor a Guardian nem publikálja a cikkedet.

A virágnyelv és a szózsonglőrködés persze mit sem változtat a tényeken. Ugyanakkor mindez csupán a kisebbik probléma. A nagyobbik baj az, hogy még a nagytudású Jack Watling sem képes kreatívabb utat javasolni az ukrán győzelem elérésére, mint azt, hogy mennyiségi fölénnyel gyűrjük le Oroszországot. 

Ez egy olyan elképzelés amit a Nyugat már a Hidegháború elején félretett, mint egy megvalósíthatatlan stratégiát. Pedig azokban az években a világ ipari kapacitásának egy igen jelentős része nyugati zászlók alatt parkolt. Hogyan is állunk ezzel most, hogy több évtizeden át iparkodtunk ipartalanítani és ezzel ivartalanítani magunkat? Amit Watling körülírt, de nem volt hajlandó kimondani, az hogy az ukrán győzelem reményéért fel kéne áldozni Európa anyagi jólétét. 

Kérdem én, hol van itt az az »olcsó« és »kifizetődő« háború amiről a fentemlített elemzők ezelőtt néhány hónappal beszéltek? Stratégiai, ideológiai vagy morális érveket arra, hogy miért  fontos tovább erőltetni ezt a háborút, nem nehéz találni. Gazdasági szempontból azonban ez a háború az aluljárókban kínált Rolex órák kategóriájába tartozik.”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Bendarzsevszkij Anton

Facebook

Idézőjel

A fűtőszezon felén lényegében túl vagyunk. Orosz precíziós rakétákkal pedig nem sorozták meg az ukrán kritikus infrastruktúrát, mint tavaly.

***

A nyitókép illusztráció. Fotó: OZGE ELIF KIZIL / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2023. december 29. 13:00 Szerkesztve
>>>>>>>>>>>>>>>>survivor<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< Ki üldözte el a palesztin népet az általa lakott területekről (Palesztinából) végiggyilkolva, kiirtva a lakosságot 1948-ban? Én úgy tudom a zsidó terrorszervezetek voltak ezek, nem a fehér finnek vagy a magyar jászok az alföldről. Szóval ki is kezdte a gyilkolászást?
Osztap_Bender
2023. december 29. 07:11
Ha viszont n+1 feltétel teljesül, a zsidó országrabló gyilkosok és az arab terroristák is elnyerik méltó büntetésüket ott Palesztinában.
lajajakab11
2023. december 28. 19:21
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA golyóval! Körönként metiles VODKA " KREMLIN Special Stalinskaya" grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek írjanak vissza ide!!!
survivor
2023. december 28. 17:49
Bender Nem ők kezdték.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!