Mi van azokkal, akik azt mondták, hogy az ukrán légierő megsemmisült?

2023. december 27. 15:45

A fűtőszezon felén lényegében túl vagyunk. Orosz precíziós rakétákkal pedig nem sorozták meg az ukrán kritikus infrastruktúrát, mint tavaly.

2023. december 27. 15:45
Bendarzsevszkij Anton
Bendarzsevszkij Anton
Facebook

„Öt nap alatt Ukrajna legalább 3 darab (az ukrán vezetés szerint 4) modern orosz vadászbombázót, a kétezres években gyártott Szu-34-et lőtt le. A saját légiereje felhasználásával pedig a krími Feodoszia kikötőjében pedig egy orosz deszantos hajót semmisítettek meg.

Na akkor mi van azokkal, akik már több mint egy éve állítják, hogy az ukrán légvédelem kimerül, és az orosz légifölény meghatározóvá válik? Mi van azokkal, akik azt mondták, hogy az ukrán légierő megsemmisült?

Ugyanitt teszem fel azt a retorikai kérdést is, hogy mi van azokkal, akik az orosz precíziós rakéták elfogyhatatlanságáról beszéltek? A nyugati becslések arról szóltak, hogy idén tavaszra / nyárra az orosz precíziós rakéták fogyóban lesznek. Volt egy másik csoport, akik ezen nevettek. Az oroszok megkerülve a szankciókat valamennyi rakétát tudnak gyártani, az tény. De nem sokat. Lehetséges, hogy mégis csak igaza volt azoknak, akik egy fix keretből indultak ki, amelyet nem lehet csak úgy egykönnyen pótolni?

Utoljára tömeges, precíziós rakétákkal történő orosz támadás idén márciusban volt, lassan egy évvel ezelőtt. Azóta néhányszor használtak ilyen rakétákat, de ritkán, és nagyon keveset. A nyugati és ukrán szakértők arra számítottak, hogy a fűtőszezon kezdetével, októbertől ismét tömegével szállhatnak majd orosz rakéták – amennyiben maradtak még – ukrán célpontok felé. Mondok többet, az orosz propagandisták is ezt várták az őszi szerepléseikben. Nem így történt. A fűtőszezon felénél lényegében túl vagyunk. Orosz precíziós rakétákkal pedig nem sorozták meg az ukrán kritikus infrastruktúrát, mint tavaly. Elfogytak volna a rakéták? Ha nem, akkor tartalékolnak? Lehet, na de mire?”

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: OZGE ELIF KIZIL / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makucsera
2024. január 31. 14:04
".. na de mire?” olvass bele a NATO vezetők aggódó nyilatkozataiba, ők már látják, keresik az arcvesztés nélküli menekülőutat ... ugyanis a felőrlő háborúban nem az oroszok kezdenek kimerülni!
julius68-2
2023. december 29. 20:46
"Na akkor mi van azokkal, akik már több mint egy éve állítják, hogy az ukrán légvédelem kimerül, és az orosz légifölény meghatározóvá válik? Mi van azokkal, akik azt mondták, hogy az ukrán légierő megsemmisült?" Bendarzsevszkij Anton 2023. december 27. 2023. december 29. "Ismét rakétaesőt zúdítottak az ukrán városokra az oroszok" Zelenszkij ukrán elnök szerint körülbelül 110 rakétát lőttek ki Ukrajnára. a veszteségek azonban iszonyatosak, Ukrajna állítása szerint ugyanis 12 ember meghalt és több mint 75 ember megsérült a péntek reggeli rakétatámadások következtében. Mi van Bendarzsevszkij Antonnal, szakértő meg igazgató, inkább még nyolc osztályt kéne neki végezni.
Stingary76
2023. december 29. 19:46
"Orosz precíziós rakétákkal pedig nem sorozták meg az ukrán kritikus infrastruktúrát, mint tavaly." Hát ja, szerdán ezt leírtad Anton, aztán rá 2 napra akkora rakéta esőt kaptak a haverjaid mint állat. Sebaj, tévedtél már nagyobbat is.
Nimril
2023. december 29. 19:06
Asszem, erre mondják, hogy ez a "szakértés" kurva rosszul öregedett! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!