Ukránok: Lelőttünk három orosz vadászbombázót

2023. december 22. 20:43

További sikerekről is hírt adtak.

2023. december 22. 20:43

Az ukrán erők lelőttek három Szu-34-es típusú vadászbombázó repülőgépet az ország déli részében – közölte Mikola Olescsuk, az ukrán légierő parancsnoka pénteken a Telegramon.

Az ukrán nemzeti gárda arról adott hírt a Facebookon, hogy a Szpartan elnevezésű 3. hadműveleti dandár katonái kézi lőfegyverrel – AK-74-es gépkarabélyokkal –

megsemmisítettek egy Lancet típusú orosz támadó drónt Zaporizzsjánál.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) a hivatalos honlapján közölte, hogy azonosítottak három orosz katonát, akik háborús bűnöket követtek el a civil lakosság ellen Harkiv megye ideiglenesen megszállt területén. Ezek a katonák 2022 tavaszán részt vettek a régió kupjanszki és izjumi járásainak elfoglalásában, és büntető akciókat hajtottak végre a helyi lakosok ellen. A nyomozás szerint a Kupjanszk közelében található Sevcsenko közösség területén az egyik ilyen „rajtaütés” során egyikük agyonlőtt egy helyi farmert.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

A nyitókép illusztráció. Fotó: YULIIA OVSIANNIKOVA / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
herceg-3
2023. december 27. 18:10
Ja, de már a gaz benőtte a roncsokat! :D :D Jaaa, hogy ez nem is az a fotó..?! Akkor vegyük "kacsának" a hírt?! :D
lajajakab11
2023. december 25. 17:35
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA golyóval! Körönként metiles VODKA " KREMLIN Special Stalinskaya" grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek írjanak vissza ide!!!
pityesz74
2023. december 24. 17:29
Minden bizonnyal.
nzoltan-818
2023. december 24. 09:53 Szerkesztve
Minden taktikai trükk általában csak egyszer szokott hatásos lenni. Utána, szokás szerint kidolgozzák a csapda elkerülésének módját, sőt ki is használják azt a válaszcsapásra, ha még egyszer akarnák azt használni. Ezért nem kéne egy részsiker okán elbizakodottnak lenni, mert az nem a végső győzelem, márpedig mindig csak az számít. Az még odébb van! Tudva levő, hogy a háborús fejlesztések menete mindig, az hogy minden fegyver ellen, elő-utóbb kifejlesztik a hatékony védekezés és a megsemmisítésének módját. Minden csoda egyszer (min.3nap alatt) véget ér! Minden tank előbb-utóbb égni fog, minden repülőt, helikoptert, rakétát és drónt előbb-utóbb lelőnek mert ezek fogyó eszközök.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!