Die Welt: Hiába tesz meg mindent Zelenszkij, Putyin terve kezd beigazolódni

2023. december 05. 12:56

A német lap azt is elismerte, hogy a Ukrajna már belülről sem egységes.

2023. december 05. 12:56

Oroszország és Ukrajna között patthelyzetben állt elő a fronton, ami annak is köszönhető, hogy a Nyugat tétovázik a fegyverszállításokkal kapcsolatban. Ezt a tényt még az ukrán főparancsnok is elismeri – írja a Die Welt.

A lap szerint Oroszország elsődleges terve teljesen kudarcot vallott, tehát nem sikerült néhány nap alatt elfoglalni Kijevet, így természetesen nem hódolt be Ukrajna.

Ezzel szemben Vlagyimir Putyin „B terve” sikeresnek bizonyul,

hiszen csak türelmesen meg kell várni, hogy Ukrajna szövetségesei feladják és hazamenjenek.

A Die Welt szerint ezen még az sem változtat, hogy Zelenszkij folyamatosan próbálja egységben tartsa az Ukrajnát támogatók falanxát Washingtonban és Brüsszelben egyaránt. Úgy néz ki, hogy az ukrán elnök és a legfelsőbb katonai vezetés közötti vita azt mutatja, hogy

az egységes Ukrajna belülről is kezd bomlani,

ami csak rontja a megtámadott ország helyzetét.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: UKRAINIAN PRESIDENCY / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2023. december 07. 10:27
Ukrajna helyzete egyre kilátástalanabb. De ez legyen az USA és az ő gondjuk.
a straight cold player
2023. december 05. 17:00
Most komolyan! Ezt eddig tényleg csak Orbán látta előre, vagy mások is csak azok annyira beszari és jelentéktelen vagy esetleg megvásárolt és jelentéktelen figurák hogy a saját véleményüket nem merték vállalni?
Akitlosz
2023. december 05. 16:50
Tehát minden jó, ha a vége jó. Jó irányba mennek a dolgok. Csak lassan. A tartós békéhez Ukrajna sokkal nagyobb részét kellene elfoglalni. Talán, ha besegítene a NATO Ukrajna felosztásába, akkor gyorsan megoldható lenne.
falcatus-2
2023. december 05. 16:37
"Oroszország és Ukrajna között patthelyzetben állt elő a fronton, ami annak is köszönhető, hogy a Nyugat tétovázik a fegyverszállításokkal kapcsolatban...." Eddig sem tétovázott, folyamatosan ürítették a NATO tagok raktárait, sőt a jövőre vonatkozóan is elkötelezték magukat, sőt fegyvergyárakat építenek Ukrajnában, havi egymillió tüzérségi lőszer kapacitást építenek ki.Tízezrével képezik ki az ágyútöltelékeket. Egyet felejtettek el, friss hús is kellene az ágyuk mellé....az utolsó ukránig... nos az is megvan már. Minden jel arra utal, hogy ez a Politico szerint 9/10-es rizz lesz. Csak egy kérdés maradt nyitva, ki nyújtja át a selyemzsinórt ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!