Benjámin Netanjahu: Izrael még nagyobb intenzitással folytatja a háborút

2023. december 25. 18:03

A háború költsége 2024-ben legalább 50 milliárd sékellel (4250 milliárd forint) több lesz a korábban előre látottnál.

2023. december 25. 18:03
null

Izrael nem állítja le, hanem még nagyobb intenzitással folytatja a háborút a Hamász palesztin iszlamista szervezet ellen a Gázai övezetben – jelentette ki vasárnap Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök pártja, a Likud frakcióülésén.

Mindenki azt kérte tőlem, hogy ne álljunk meg, csináljuk végig!

 – mondta Netanjahu, majd hozzátette hogy „hosszú küzdelem lesz, amelyhez türelemre, összetartásra és szilárd küldetéstudatra van szükségünk”. 

Az izraeli pénzügyminisztérium szakemberei szerint a Hamász elleni háború legalább jövő februárig fog tartani, és a költsége jelentősen növelni fogja az államháztartás hiányát. 

A háború költsége 2024-ben legalább 50 milliárd sékellel (4250 milliárd forint) több lesz a korábban előre látottnál, és a költségvetési hiány várhatóan az eredetileg tervezett 2,25 százalékosról 5,9 százalékosra fog nőni.

Ezekről az adatokról parlamenti tájékoztatóján Itaj Temkin, a pénzügyminisztérium költségvetési biztosának helyettese számolt be. A pénzügyminisztérium 19 százalékos gazdasági visszaeséssel számol az idei negyedik negyedévben a harmadikhoz képest, és az évi növekedés az eredetileg 2,5 százalékosra prognosztizáltról várhatóan 2 százalékosra esik vissza idénre vonatkozóan. 

Jövőre már csak 1,6 százalékos gazdasági növekedést várnak az elhúzódó háború miatt.

(MTI) 

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Sven Hoppe / picture alliance via Getty Images

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Barna Zsolt
2024. január 06. 08:30
1: - az októberi támadás egy izraeli önbetörés volt, amelynek célja, a palesztinok kiirtása, elüldözése és a gázai övezet területének zsidók általi "pacifikálása" (megszerzése). 2: - a gázai zsidó mészárlásnak semmi köze nincs a háborúhoz, mert ez egy pogrom és semmi más. 3: - az USA mellett, egyedül Magyarország (meg néhány jelentéktelen szigetállam...., illetve helyesbítek: adóparadicsom)) állt ki Izrael mellett az ENSZ-ben, amikor is határozatot kellett volna elfogadni a népirtás befejezése ellen. Ez szégyen, és ennek következtében a fidesz-kormány is bűnrészessé vált a véres fajgyűlöletben, és így a népek szégyenpadjára került! Ezen kívül már a vak is látja, hogy: politikai értelemben, és mint ország és mint állam, tényleg egy izraeli gyarmattest vagyunk csupán, a maradék szuverinitásunk romjain vergődve! A tanulságokat mindenki vonja le maga....
vandor-58
2023. december 28. 07:52
Nem igazán értem itt mindenki vakot játszik a hámász kezdte újra és újra csodálkoztok rajta hogy a bipsiknek elegűk lett.
survivor
2023. december 27. 19:54
Tommmmma Nem 2. 3 M.
survivor
2023. december 27. 19:51
Nincsen valaszása Bibinek..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!