Szlovák lap főszerkesztője: Az illegális migráció Orbán Viktor és Robert Fico kamuja

2023. november 03. 14:56

A szlovák SME főszerkesztője szerint Orbán Viktor és Robert Fico ürügyként húzza elő az illegális migráció kérdését, ha a választók elégedetlenek valamivel a mindennapokban. Eközben például a magyar-szerb határon mindennapossá vált, hogy a migránsok lövöldöznek.

2023. november 03. 14:56
null

Az illegális migráció lesz Robert Fico leghosszabb sorozata – írja véleménycikkében az SME főszerkesztője, Beata Balogová, aki összességében azt állítja, hogy ez a téma csak arra jó a politikusoknak, beleértve Orbán Viktort is, hogy eltereljék a választók figyelmét a valódi problémákról.

„A propagandisták új sorozatot írnak, és a cselekmény mindig akkor fokozódik, amikor a választó rájön, hogy a hónapok telnek, de nem járt jobban.

Orbán Viktor számára az illegális migránsok már egy évtizede virtuális csatákat nyernek”

– jelenti ki a szerző, aki az illegális migrációt sokatmondóan idézőjelbe tette, mintha valójában nem is létezne.

Balogová úgy véli, a téma mindig akkor kerül előtérbe, amikor a választóknak feltűnik például az, hogy drágább az élelmiszer, mint a szomszédos országban. Várakozásai szerint Fico egyre gyakrabban fog megjelenni a határokon, és a szlovák identitásról beszél majd, amit meg kell védeni, mert támadás alatt áll.

Ezt is ajánljuk a témában

„Azt fogja állítani, hogy a Brüsszelből érkező kritika csak bosszú a menekültekkel kapcsolatos hozzáállásáért. Ezt már évek óta halljuk Orbántól” – írja a főszerkesztő, aki nem először támadja publicisztikájában Magyarország és Szlovákia miniszterelnökét. Korábban azt fejtegette, hogy

Fico soha nem lesz hiteles a nemzetközi diplomáciában, mert csak Orbán Viktort akarja másolni,

de a lengyel választások esetén is a szinte kizárólag a két politikus jutott az SME eszébe.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Az illegális migrációról egyébként annyit, hogy gyakorlatilag mindennaposak a lövöldözések például a magyar-szerb határon, nemrég több száz rendőrnek kellett kivonulnia.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Ludovic Marin

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
levente-11
2023. november 19. 12:02
Balogova ? ? Olvasd már el az 1 db A4-es lapra leírt szlovák történelmet. Öregapád forog a sírjában, hogy a magyar lánya ekkora hülye lett.
Gullwing
2023. november 05. 12:30
Balogova.....jo hogy nem ide szarta az anyja... Remélem a tótoknál sincs nagyobb épület mint a földszintes...
Vasalo
2023. november 04. 12:42
Hülye. Hülyébb Balogová.
polárüveg
2023. november 03. 23:29
Ezt az újságírót a párizsi Bataclan terrorista mészárlása sem józanítja ki a hazugságból. A mészárlás központi koordinátora a magyar-szerb határon beérkező társait a budapesti Keleti-pályaudvarnál vette fel, és vitte Franciaországba. Terrorizmus támogatása miatti büntetőeljárás talán elvenné a kedvét a megtévedt újságírónak a hazudozástól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!