Pattanásig feszült a helyzet: több száz szerb rendőr vonult ki a szerb-magyar határra

2023. október 28. 22:18

Ha szükséges, a katonaságot is bevetik a határon kialakult helyzet kezelése érdekében.

2023. október 28. 22:18

Több száz szerb rendőr vonult ki szombaton a szerb-magyar határra, illetve a közeli településekre az egy nappal korábbi, migránsok között kitört horgosi fegyveres leszámolást követően.

A szabadkai Pannon RTV helyszíni beszámolója szerint a rendőrök, illetve a rendőrség különleges egységei több helyen tábort vertek, a horgosi művelődési házba is beköltöztek, így feltehetően hosszabb ideig maradnak a térségben. A péntek hajnali, három halálos áldozatot követelő horgosi lövöldözéssel összefüggésben hat migránst állítottak elő, négyen afgán, ketten török állampolgárnak vallották magukat. A férfiakat illegális fegyvertartással és lőszerek illegális előállításával gyanúsítják. A helyszínről további 79 illegális bevándorlót szállítottak el.

A szerb-magyar határ mentén több ezer migráns vár arra, hogy átszökhessen az Európai Unióba.

Bratislav Gasic belügyminiszter leszögezte: 

a rendőrség addig nem mozdul, amíg fel nem kutatja az összes olyan migránst, aki részt vett az incidensekben, lövöldözésekben és bűncselekményekben. 

Hozzátette: Szabadkát a bevándorlók elfeledhetik, minden szállást ellenőriznek, és minden rejtőzködőt felkutatnak. Az illegális bevándorlókat szállító taxisofőröknek pedig azt üzente, a belügyminisztérium el fogja kobozni a járműveiket, mert bizonyos módon ők is bűnrészesei az embercsempészetnek azáltal, hogy szállítják a migránsokat.

Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnök egy pénteki televíziós interjúban kijelentette: a rendőrség teszi a dolgát, de ha szükséges, a katonaságot is bevetik a határon kialakult helyzet kezelése érdekében.

(MTI)

Nyitókép: Havran Zoltán 

 

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Intruder
2023. október 29. 20:52
Eddig nem volt fontos.
billysparks
2023. október 29. 11:32
Meg kell tanítani a migránsoknak, hogy hogyan válhatnak büszke szerbbé! ( Anna Donathova, magyarországi EP képviselő)
Box Hill
2023. október 29. 11:04
Most? Már mióta ez a helyzet? Bukott állam vagytok, Szervia.
JohnnyBeGood
2023. október 29. 10:57
Egyértelmű mire megy ki a játék !!! Orbán nagy barátja - madarat tolláról... - a migránsokkal akarja kiűzni a Magyarokat a Vajdaságból. Gondolom a koszovói szerbeknek kell a hely. Ezért engedik ezt a borzalmas terrort !!! Persze ha a Magyarok eltűntek és a házaikat bagóért eladták a szerbeknek, mindjárt rendet csinál. Szerbnek, Horvátnak - románnak - sose higgy, mindkettő hazug, megbízhatatlan fajta !!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!