Órákon át tartott a lövöldözés Horgosnál, amelynek három halottja volt

2023. október 27. 11:33

Marsai Viktor, a Migrációkutató Intézet vezetője a Híradóban elmondta: Magyarország déli határánál a szerb oldalon szervezett bűnözői csoportok felosztották egymást közt a területet.

2023. október 27. 11:33

Órákon át tartó lövöldözés hallatszott péntek hajnalban Magyarország déli határának szerb oldalán, Horgos környékén – hangzott el az M1 aktuális csatorna Híradójában pénteken délelőtt. A szerb rendőrség közlése szerint legalább három migráns meghalt, egy pedig megsebesült a migránsbandák közötti lövöldözésben. A Híradó helyszíni tudósítója elmondta: hajnali 3 óra körül kezdődött a lövöldözés a Horgos környékén, ahol az utóbbi időben migránsok szállt meg a lakatlan birtokokat. A faluban még reggel a piacra menők is hallották az automata fegyverekből leadott lövéseket. 

Azóta a szerb rendőrök lezárták, biztosítják a területet és megkezdték a migránsok elszállítását – mondta a riporter.

Hozzátette: a horgosiak kálváriája már 2015 óta tart, rendszeresek az atrocitások. Most megint félnek, azt tanácsolták nekik, hogy zárkózzanak be, aki teheti ne menjen ki a faluból. Marsai Viktor, a Migrációkutató Intézet vezetője a Híradóban elmondta: Magyarország déli határánál a szerb oldalon szervezett bűnözői csoportok felosztották egymást közt a területet. 

Afgán és marokkói embercsempész bandák ellenőrzik a környéket, mindennapos a fegyverhasználat. 

Már az is előfordult, hogy magyar határörökre tüzeltek. Sok fegyver érkezik koszovói és albán útvonalakon, nem várható, hogy enyhül a helyzet – jegyezte meg Marsai Viktor.

A szerb rendőrség megerősítette a szerbiai közszolgálati televízió értesülését, mely szerint legalább három migráns meghalt, egy pedig megsebesült péntek hajnalban migránsbandák közti lövöldözésben a magyar határ melletti Horgos külterületén. Az utóbbi néhány hónapban több leszámolás is történt a magyar-szerb határ közelében migránscsoportok és embercsempészbandák között.

(MTI)

Nyitóképünk illusztráció: MTI
 

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
states-2
2023. október 27. 13:29
Azért a szerbek megérik a pénzüket, évek óta tétlenül nézik, mi zajlik a magyar határ közelében. Ja visszavonom, nem tétlenül, mert hathatósan részt vesznek benne, a hatóság nem hogy csak szemet huny afelett, ami zajlik, hanem jó néhányukat megvesztegetik az embercsempészek.
need-info
2023. október 27. 12:26
A 300 is kevés lenne...
ujujuj
2023. október 27. 12:25
Órákon át, és csak hármat terítettek le? Ezek még a tűzharcot is lustálkodással töltik, hát mi volna akkor, ha kipróbálnák azt, amit az európaiak szoktak, de az ő földjükön ismeretlen, az ún. dolgozást.
Barna Kutya
2023. október 27. 12:20
Csak három halt meg? Kevés!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!