Migránsok lőttek egymásra Horgoson, többen meghaltak

2023. október 27. 10:14

Az utóbbi néhány hónapban több leszámolás is történt a szerb-magyar határ közelében migránscsoportok és embercsempészbandák között.

2023. október 27. 10:14

Legalább három migráns meghalt, egy pedig megsebesült abban a lövöldözésben, amely péntek hajnalban tört ki migránsbandák között a magyar határ melletti Horgos külterületén – erősítette meg a rendőrség a szerbiai közszolgálati televízió értesülését.

Sors Róbert, a település vezetője a Szabadkai Magyar Rádiónak azt mondta, a rendőrség biztosította a terepet, Horgoson nincs veszély, ám mindenkit arra kért, hogy ne menjen a közeli Szelevényi erdő felé, amelynek közelében a lövöldözés történt. A várakozások szerint a rendőrség a nap folyamán átvizsgálja és biztosítja a terepet.

Az utóbbi néhány hónapban több leszámolás is történt a szerb-magyar határ közelében migránscsoportok és embercsempészbandák között. A migrációs válság tetőpontján, 2015-ben körülbelül egymillió illegális bevándorló haladt át az úgynevezett nyugat-balkáni útvonalon, amelynek Szerbia is része. Hivatalos adatok szerint az illegális bevándorlás legnépszerűbb útvonala még mindig a nyugat-balkáni szárazföldi út.

Ezt is ajánljuk a témában

Mivel a szerb hatóságok nem toloncolják ki azokat, akiket elfognak, csupán az ország északi határától a déli határig szállítják őket vissza, a migránsok sok esetben újra útra kelnek, és néhány nappal később elérik a magyar határt, ahol ismét megkísérelnek bejutni az Európai Unióba.

(MTI)

Nyitóképünk archív: Illegális bevándorlók a szerbiai Horgosnál (Fotó: Havran Zoltán)

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bispora
2023. október 27. 17:28
Azért jó ha tudjuk, a hazaáruló Lédererék a Helsinkitől Strassbourgban elérték, hogy 9 hónapon belül mi is megszüntessük a jogi határzárat- azaz ne tudjuk kirakni Röszkénél az országban papírok nélkül császkáló illegális migránsokat. Mert nekik jogaik vannak, például lédererék a fellebezésüket szeretnék intézni. Ideje lenne összeálítani a névsort, elérhetőséggel azokról akik a kaput nyitják az ilegális migránsok előtt...
Hangillat
2023. október 27. 13:50
Szerbisztán. "ám mindenkit arra kért ne menjen a közeli Szelevényi erdő felé," Nincs No Go Zone! A kerítés nyilván nem csak felesleges, de bűncselekmény is, mivel a kerítés a prostitúció része, tehát a rémrezsim a lebontásig nem jogállam, jogvármegye, jogfalu. Mivel Horgoson szitává lövik egymást a migrik és meghalnak odaát, emberiesség elleni, halált okozó bűn ismétlés azok be nem engedése. A rémrezsimnek migráns agysebészeti és atomtudósi kisegítői tanfolyamot kellene szervezni a latin abc első hét betűjének felhasználásával.
Hekimeki
2023. október 27. 13:44
Egy kávét kérek🤣🤣😂😂🤣
Pelso j.
2023. október 27. 13:35
Nocsak, a Vucic haver már fegyveres migránsokat enged ránk? A legutóbbi nagyon sikeres találkozón erről volt szó?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!