Szlovákia újra meghosszabbította a határellenőrzést Magyarországgal közös határain

2023. november 02. 17:32

November 23-ig megállítanak minket a szlovák határon.

2023. november 02. 17:32
szlovák rendőrség

Szlovákia ismét meghosszabbította az október elején bevezetett ideiglenes ellenőrzést a Magyarországgal közös határain. A hosszabbítás ezúttal húsz napig, vagyis november 23-ig lesz érvényben, döntött szerdai ülésén a pozsonyi kormány.

Ahogy korábban a  Mandiner is beszámolt róla, először október 5-én vezette be Szlovákia a határellenőrzést az illegális migráció megfékezése érdekében. Ezt később november 3-ig, majd november 23-ig meghosszabbították. 

Ezt is ajánljuk a témában

A pozsonyi kormány közlése szerint a határellenőrzés célja a továbbiakban is az illegális migráció megfékezése lesz, és az ellenőrzéseket is ugyanúgy, a határ teljes hosszán valósítják majd meg.

„Abban az esetben, ha nem kerülne sor a belső határok ellenőrzésének megújítására, folytatódna az illegális bevándorlók beáramlása a területünkre, ami meghosszabbítaná a közbiztonság veszélyeztetettségét” – írta a javaslatot előterjesztő szlovák belügyi tárca az indoklásban, amelyből a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség idézett.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Robert Nemeti / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP
  

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ninini
2023. november 02. 18:11
"lájkbajnok 2023. november 02. 17:53 Európa két balfasza Orbán és Fickó. Még egy iyen töpörödött, marginális határszakaszt sem képesek közösen megvédeni." Ellentétben a többi EU-s országgal, konkrétan...
lájkbajnok
2023. november 02. 17:53
Európa két balfasza Orbán és Fickó. Még egy iyen töpörödött, marginális határszakaszt sem képesek közösen megvédeni.
letsgobrandon-2
2023. november 02. 17:41
nincs ezzel semmi baj, amit találnak megtarthatják
Ninini
2023. november 02. 17:38
Még haza se értek, fordulnak vissza?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!