Putyin azt állítja, hogy szeretne mielőbb véget vetni az ukrajnai „tragédiának”

2023. november 23. 19:11

„Feltétlenül el kell gondolkodnunk azon, hogyan lehet megállítani ezt a tragédiát” – fogalmazott az orosz elnök.

2023. november 23. 19:11

Ukrajnában „tragédia” történik, és meg kell találni a módját annak, hogy mielőbb vége legyen – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a G20-csoport szerdai online csúcstalálkozóján.

„Néhány kolléga a felszólalásában arról szólt, hogy megdöbbentette őket Oroszország folytatódó ukrajnai agressziója.

Igen, a katonai akció nyilvánvalóan mindig tragédia.

Konkrét emberek, konkrét családok és az ország egészének tragédiája. És feltétlenül el kell gondolkodnunk azon, hogyan lehet megállítani ezt a tragédiát” – mondta.

Putyin emellett rámutatott, hogy nem Oroszország, hanem Ukrajna utasítja el a tárgyalásokat, és zárkózik el a párbeszéd elől,

miközben Moszkva mindig is készen állt erre. A szerdai orosz hadijelentés szerint az elmúlt nap folyamán öt fontszakaszon hét ukrán támadás hiúsult meg, és az érintkezési vonal mentén mintegy 520 ukrán katona esett el vagy sebesült meg.

A legtöbb támadást, hármat, a zaporizzsjai frontszakaszon kísérelt meg az ukrán fél, a legnagyobb emberveszteséget, mintegy 115 főt pedig a Donyeck környékén vívott harcokban szenvedte el. Az orosz összesítés a megsemmisített ukrán haditechnikai eszközök között említett meg egyebek mellett egy Sz-300-as légvédelmi rendszert, egy MiG-29-es repülőgépet, két páncélozott harcjárművet, két páncélozott személyszállító járművet és 45 drónt.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: SERGEI GUNEYEV / POOL / AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2023. november 24. 15:17
2014-től 2021-ig Oroszország , Putyin tűrte az ukrajnai orosz etnikum üldözését, irtását. Tűrte a minszki egyezmény Ukrajna általi be nem tartását, amit utólag elárultak a nyugati politikusok, hogy csak Ukrajna felfegyverzésre szolgált időnyerésnek. --- Hagyjuk már ezt az ócska orosz bullshittet. Oroszország 2014-ben megtámadta Ukrajnát! Ha nem teszi, nincs háború! A háborút befejezni egyedül Oroszország képes, az orosz támad, az ukrán honvéd(ekezik). Ruszkik haza! Értjük, hogy kell a Krím a Fekete tengeri flotta miatt, hogy orosz expanzió, hogy azt gondolták, hogy virágesővel várják őket, jó kis Fehéroroszország lesz Ukrajnából, stb.. Ebben a történetben Oroszország a jogsértő agresszor, Ukrajna jogosan védekezik.
koronaszepe
2023. november 24. 15:11
Ez hülye...
polárüveg
2023. november 24. 15:06
2014-től 2021-ig Oroszország , Putyin tűrte az ukrajnai orosz etnikum üldözését, irtását. Tűrte a minszki egyezmény Ukrajna általi be nem tartását, amit utólag elárultak a nyugati politikusok, hogy csak Ukrajna felfegyverzésre szolgált időnyerésnek. Ha fegyveresen nem avatkozott be, akkor békésnek címkézhető ez a magatartás. A NATO beléptetési és az ukrán hadsereg Donbass elleni hadjáratának tervével sikerült kiprovokálni az orosz támadást. Azt sem szabad elfelejteni, hogy nem volt totális háború szőnyegbombázással, ágyútűzhengerrel, mert védték a testvérnépnek tartott ukrán népet. Az megvan, hogy a nyugati katonai szakértő csodálkozott, hogy fegyvertelen ukrán civilek elállva az orosz tank útját, meghátráltatták azt? Fentieket is figyelembe véve nem lehet tisztán propagandafogásnak venni Putyin békekötésre való utalását. Nyugatnak tévedése, hogy általa rajzolt Putyin kép alapján ítéli meg a valós Putyint. Nem a virtuális démonizált kép a valós! E hibáért Nyugat súlyosan fizet.
EX_Terminator
2023. november 24. 00:44
EGÉSZ EGYSZERŰEN MEG FOGTOK DÖGLENI.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!