„Megőrültél?” – kérdezte volna Putyin, ha azt mondják neki, hogy Ukrajnával háborúzni fog

2023. november 17. 20:24

2014 előtt nem is gondoltam volna arra, hogy ilyen konfliktus lehet Oroszország és Ukrajna között – mondta Putyin Szentpéterváron.

2023. november 17. 20:24

Vlagyimir Putyin orosz elnök november 17-én kijelentette, hogy 2014-ben még nem tudta volna elképzelni az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktus lehetőségét – olvasható a Izvesztyija hasábjain.

Sok felnőtt, írástudó, művelt, tudós, tehetséges ember a munkájával foglalkozik, és sokan közülük, akárcsak én, 2014 előtt nem is gondoltak volna arra, hogy ilyen konfliktus lehet Oroszország és Ukrajna között” 

– mondta Putyin a IX. nemzetközi Egyesült Kultúrák Fórumán Szentpéterváron.

Az elnök szerint, ha 2014 előtt azt mondták volna neki, hogy ez lehetséges, azt válaszolta volna: „Megőrültél?”. 

Putyin azt is megjegyezte, hogy mindenkinek joga van a saját álláspontjához, de gondolkodni kell, mielőtt megszólal, mert más a személyes vélemény, és más az, ami az országot károsítja.

Az Ukrajnával kialakult konfliktus okairól szólva megjegyezte, hogy a nyugati országok nem hajlandók teljesíteni a békés rendezésről szóló minszki megállapodásokat, „elkezdték ezt a területet a NATO-ba rángatni”, figyelmen kívül hagyva Oroszország álláspontját és tiltakozását.

Nyitókép: Grigory SYSOYEV / POOL / AFP

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2023. november 18. 19:04
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA golyóval! Körönként metiles VODKA " KREMLIN Special Stalinskaya" grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek írjanak vissza ide!!!
Tiszafa
2023. november 18. 13:18
Közlekedésbiztonsági szakértők szokták mondani, hogy általában egy közlekedési balesethez egyszerre egy időben két hülye kell. Mert ha az egyik észnél van, nagy valószínűséggel ki tudja védeni a másik hülyeségét. Hát a háborús konfliktus kiteljesedésénél is ez a helyzet. Hogy egy kikényszerített háború a kiindulási keretek és területek között maradjon, bizony legalább az egyik félnek igencsak észnél kell lennie. Hála és köszönet Putyinnak, mert higgadt és észnél van.
Akitlosz
2023. november 18. 04:13
Rángassa be Ukrajna minél nagyobb részét Oroszországba! Annál kevesebb marad a NATO-nak. Stratégiailag a legfontosabb még Odessza. Az a város, ahol a nácik oroszokat égettek el élve. Transznyisztriának nincsen más lehetősége, mint az Oroszországhoz csatlakozás. A Nyugat nem hagyja neki, hogy önálló legyen.
irmag2
2023. november 17. 23:01
1956 után még úttörő sem voltam, de nem voltam sem kisz sem párttag sem, ennek megőrzése tudatában az igazságot abban látom, hogy "a nyugati országok nem hajlandók teljesíteni a békés rendezésről szóló minszki megállapodásokat" nagyon-nagyon sok orosz pénz és hatalom megszerzésének reményében. Lázálmot szolgáló senkik, addig lehet egymást hergelni, míg az atom lesz a megoldás és nyugodhatunk békékében. Még a Soros migráns kérdése is megoldást kap. Mindenki jól, vagy rosszul jár, de nincs különbség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!