Oroszország fontos döntést hoz Magyarországról – az amerikaiak már másfél éve megtették

2023. november 03. 10:14

Vélhetően rövid időn belül felfüggesztik Magyarország és Oroszország kettős adóztatás elkerüléséről szóló megállapodását, amit az Egyesült Államok már tavaly nyáron megtett, hogy ezzel próbáljon nyomást gyakorolni a magyar kormányra a globális minimumadó ügyében.

2023. november 03. 10:14

A következő napokban kerülhet az Állami Dumába a barátságtalan országokkal kötött adóegyezmények felfüggesztéséről szóló törvénytervezet – jelentette be Alekszandr Shenderyuk-Zhidkov, a Föderációs Tanács költségvetési bizottságának tagja a RIA Novosztyinak.

Ezen a 38-as listán Vlagyimir Putyin orosz elnök döntése értelmében Magyarország is szerepel, így vélhetően hamarosan felfüggesztik a két ország kettős adóztatás elkerüléséről szóló megállapodását.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt a lépést egyébként az Egyesült Államok már szűk másfél évvel ezelőtt megtette,

az oka egyértelműen a nyomásgyakorlás volt, hiszen Magyarország az akkori keretek között nem támogatta a globális minimumadó bevezetését,

mert ártott volna az ország versenyképességének.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Szijjártó Péter

Facebook

Idézőjel

Az ok egyértelmű: Magyarország ellenáll a globális minimumadó bevezetésének.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Gavriil Grigorov

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. november 04. 17:54
Putyinnak ezt a lépését helyesen kell értelmezni. Gondold át a következöket: Putyin tudja, hogy Magyrországot az ostoba, rosszindulatú Nyugat "oroszbarátnak" tartja. Ha most velünk Putyin "kivételezne", akkor erre egy kvázi bizonyitékot is szolgáltatna, - mert eddig erre bizonyíték nem volt -, és a "barátaink" mégjobban gyülölnének bennünket. PUTYIN EZÈRT TETTE MAGYARORSZÀGOT IS ERRE A LISTÁRA. Így kell látni ezt a dolgot, az érdekünkben tette. Az amcsiktól ugyanez a lépés azonban valóban ellenséges, barátságtalan lépés volt. Ez a különbség.
x450x00220x14658450x77xxx
2023. november 03. 20:53
Nincsenek orvosok, bezárják az urológiai fekvőbetegosztályt a szolnoki kórházban https://telex.hu/belfold/2023/11/03/elmentek-az-orvosok-bezarjak-az-urologiai-fekvobetegosztalyt-a-szolnoki-korhazban Ettől nem rettegnek a magyarok?
csapláros
2023. november 03. 16:47
Unknown 2023. november 03. 13:09 ..."+Csak annyi a lényeg,hogy tegye túl magát dolgokon,foglalkozzon az oroszoknak és húzzon el a francba"... Orbán majd akkor húz el a francba, ha ÉN a SZAVAZÓ ezt MEGENGEDEM! Addig meg TI a nemzetárulók tűntök a bús picsába, ami 2010 óta sikerült is.
csapláros
2023. november 03. 14:23
files32 2023. november 03. 11:10 ..."Akkor ezért zizegett a gecigány."... Zizegett - szerinted. Mások szerint pedig üzletet kötött. A gáz- és olaj szállításokat nem érinti az egyezmény, kizárólag az itt tulajdont és jövedelmeket szerző ruszki és a birodalomban vagyont és jövedelmeket szerző magyar magánszemélyeket és vállalkozásokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!