Putyin: Orbán nem oroszpárti, ez hülyeség

2023. október 18. 16:35

Az orosz elnök szerint „sokan irigylik Orbánt, ezért támadják”.

2023. október 18. 16:35

Mint ismert, Orbán Viktor, magyar miniszterelnök és Vlagyimir Putyin, orosz elnök kétoldalú tárgyalásokat folytatott Pekingben. A tárgyalások után Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor is beszédet mondott.

„Annak ellenére, hogy a mai geopolitikai viszonyok között a kapcsolattartás és a kapcsolatok fejlesztésének lehetőségei nagyon korlátozottak, elégedettséget okoz, hogy számos európai országgal fenn tudjuk tartani, sőt fejlesztjük a kapcsolatainkat. Az egyik ilyen Magyarország” − mondta el Vlagyimir Putyin Orbán Viktorral való találkozás után.

Majd így folytatta:

Magyarország és Oroszország kapcsolatai az elmúlt évtizedekben kizárólag egymás érdekeinek figyelembevételével, mindig a pozitívumra támaszkodva épültek.  

Ezt is ajánljuk a témában

Orbán Viktor beszédében elmondta, hogy 2009 óta 13. alkalommal találkoztak az orosz elnökkel.

„Mint kifejtette, voltak már nehéz találkozóik, de soha nem volt olyan nehéz, mint a mostani. Soha nem voltunk még ilyen nehéz helyzetben”− hangsúlyozta a miniszterelnök.

Hozzátette, hogy Magyarország soha nem akart szembeszállni Oroszországgal, éppen ellenkezőleg, 

Magyarország célja mindig is a legjobb kapcsolatok kialakítása és kölcsönös bővítése volt, ami nekünk sikerült.

„Orbán Viktor magyarbarát politikus”

Az rbc.ru arról számolt be nemrég, hogy Putyint a találkozó után arról is kérdezték, hogy „oroszbarátnak tartja-e a magyar miniszterelnököt”

Az orosz elnök erre azt felelte, hogy

 ez hülyeség. Nincsenek oroszbarát érzelmei, nem oroszbarát politikus, hanem magyarbarát politikus” .

Annak a véleményének is hangot adott, hogy Orbánt nem azért „támadják”, mert más európai vezetőktől eltérő álláspontot képvisel, hanem mert „bátran megvédi népe érdekeit”. Az államfő szerint Európában sok politikusból hiányzik ez a bátorság. „Irigylik őt, ezért támadják” – hangsúlyozta az orosz vezető.

Nyitókép: SERGEI GUNEYEV / POOL / AFP

Ezt is ajánljuk a témában

Orbán Viktor a nagypályán

Elszigetelődni nem úgy szokás, hogy az ember három nap alatt három nagyhatalommal fog kezet – de nem is ez Magyarország problémája. Kohán Mátyás írása.

 

Összesen 155 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2023. december 14. 14:41
Ha egy szovjet kommunista KGB-s mondja, akkor az úgy is van. Az úttörő sohasem hazudik!
lajajakab11
2023. október 19. 17:46
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT! Körönként METILES VODKA GRÁTISZ! külön kérésre polóniumos KAVIÁR extra!
B_kanya
2023. október 19. 12:16
"drogqueenB_kanya 2023. október 18. 16:45 Moszkvában, Pekingben, Phenjanban, Teherànban, vagy hol teszi?" Mindezen helyeken nyitva tartja Európa és az USA polgárainak a lehetőséget a deeszkalációra. A drogos travik a maguk 60% feletti szuicid hajlamukkal nem értik, hogy bármilyen utcába vagy szituba úgy mégy be, hogy tudsz kiutat.
B_kanya
2023. október 19. 12:13
"sentimentalChekke-Faint 2023. október 18. 19:14 Hát, én biztos nem... csak ezt ők még nem tudják... vagy nem akarják tudni. De ettől még a szar, az szar..." Nyugi, nem vagy szar, csak hülye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!