Oroszország immár Magyarországot is a „barátságtalan országok” listájára tette

2023. március 30. 13:17

Erről Jevgenyij Sztanyiszlavov, Oroszország budapesti nagykövete számolt be a RIA Novosztyinak adott interjújában.

2023. március 30. 13:17
null

Magyarországot Oroszországgal szemben barátságtalan országnak minősítették a szankciókhoz való csatlakozása miatt, de a párbeszéd csatornái továbbra is nyitva állnak – ezt Jevgenyij Sztanyiszlavov, Oroszország budapesti nagykövete mondta a RIA Novosztyinak adott interjújában.

Meglátása szerint Magyarország politikája az érdekei védelmére irányuló törekvésen alapul. Ugyanakkor az ország tapasztalja az ukrán válságot követően bevezetett oroszellenes szankciók negatív következményeit.

és azokat szigorúan be kell tartania. Éppen ezért Oroszországgal szemben barátságtalan országként van kategorizálva, amellyel szemben válaszlépéseket lehet tenni” – mondta Oroszország budapesti nagykövete.

Jevgenyij Sztanyiszlavov szerint a szankciók egyre negatívabb hatással vannak az Oroszország és Magyarország közötti együttműködés minden területére, beleértve a gazdaságot, a politikát, a kultúrát és az emberi kapcsolatokat.

***

***

Nyitókép: Sergei Bobylyov / SPUTNIK / AFP

Összesen 446 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. november 03. 14:59
Magyarország lesz az elsö, akivel a háború után az oroszok szóba állnak és rendezik a kapcsolatokat. Ez Orbán okos politikájának a gyümölcse lesz. A Nyugat egyszerüen kretén.
Palatin
2023. november 03. 14:55
Putyin tudja, hogy Magyrországot a hülye Nyugat "oroszbarátnak" tartja. Ha most velünk "kivételezne", akkor erre egy kvázi bizonyitékot is szolgáltatna, - mert eddig erre bizonyíték nem volt -, és a "barátaink" mégjobban gyülölnének bennünket. PUTYIN EZÈRT TETTE MAGYARORSZÀGOT IS ERRE A LISTÁRA. Így kell látni ezt a dolgot, az érdekünkben tette. Az amcsiktól ugyanez a lépés azonban valóban ellenséges, barátságtalan lépés volt. Ez a különbség.
Teréz A Piréz
2023. március 30. 23:34
"Barátságtalan" ország vagyunk, de ide lőnek utoljára. Aki időt nyer, életet nyer.
2023. március 30. 20:07
Viktort ezzel tudja segíteni. Ennyi,Oszt jónapot elvtársak!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!