Nemzetközi Vöröskereszt: a gázai kórházak arra a pontra jutottak, ahonnan nincsen visszaút

2023. november 10. 21:16

A helyzet ezrek életét veszélyezteti, sebesültekét, betegekét és a belső menekültekét.

2023. november 10. 21:16

Be kell szüntetni a gázai kórházak rombolását – hangoztatta a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága (ICRC) pénteken. Egyben hangsúlyozta, hogy az egészségügyi rendszer már arra a pontra jutott, ahonnan nincsen visszatérés, ezrek élete forog veszélyben.

„Elviselhetetlen a gázai kórházak lerombolása, amelyet be kell szüntetni” 

– hangsúlyozta közleményében William Schomburg, az ICRC gázai képviseletének vezetője.

Ezt is ajánljuk a témában

Az ICRC felszólított a gázai egészségügyi létesítmények, a paciensek és az ápoló személyzet sürgős megvédésére.

„A túlterhelt, a szállításokból kifogyott és egyre veszélyesebb helyzetben lévő gázai egészségügyi rendszer eljutott arra a pontra, ahonnan már nincsen visszatérés, a helyzet ezrek életét veszélyezteti, sebesültekét, betegekét és a belső menekültekét” 

– mutatott rá a szervezet, kiemelte, hogy kórházak és mentők rongálódtak meg súlyosan a támadások miatt.

Az ICRC szerint a munkatársai, miközben alapvető egészségügyi felszereléseket osztottak a gázai egészségügyi intézményeknek, „rettenetes jelenetek tanúi voltak, amelyek csak súlyosbodtak az ellenségeskedések fokozódásával”.

A Gázai övezet legnagyobb kórházát, a gázavárosi Sifa kórházat „már elárasztották a betegek, emellett családokat fogad be, akik elvesztették otthonukat a konfliktus miatt” – közölte az ICRC, amely emlékeztetett arra, hogy kórházak közelében végrehajtott minden katonai művelet során figyelembe kell venni a polgári személyek jelenlétét, akiket véd a nemzetközi emberiességi jog.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Fatima Sbair
 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egonsamu
2023. november 11. 12:45
A sok év alatt, mikor a Hamasz az UNRWA, kórházak, iskolák, óvodák épületeit álcának használta a harci struktúra kiépítéséhez senki nem szólt egy szót sem. Amikor éveken át több ezer rakétát löttek ki Izraelre ezekröl a védett helyszínekröl, akkor is hallgatott a szuper morális Nyugat. Csak most sikoltoznak, amikor végre az izraeli hadsereg felszámolhatja a földalatti alagutakból fegyverraktárakból, rakétagyárakból álló Hamasz infrastruktúrát. A terroristákkal együtt. Azt is látni kellene, hogy a civileket a Hamasz terroristái akadályozzák a menekülésben, mert öket használják ezek a gyáva férgek védöpajzsként...
connorj
2023. november 11. 05:09
🥰🥰🥰🥰🥰😂🥰🥰🥰🥰🥰 JÖN A TÉLAPÓ: https://m.youtube.com/watch?si=_C3_JKPep-poC8ns&v=AgAHZ2KVk14&feature=youtu.be
letsgobrandon-2
2023. november 10. 21:51
azélőtt kellett vóna nyafogni , hogy megtámadták a zsidókat
sozlib_abschaum
2023. november 10. 21:26
Hát nem kellet volna a kórházak és iskolák alá pl. rakétaindító állásokat építeni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!