Karácsonyi terrortámadástól retteg Nagy-Britannia

2023. november 08. 08:43

Az ünnepi rendezvények vonzó célpontok a terroristáknak, a rendőrség komolyan figyelmeztet.

2023. november 08. 08:43

Az Independent arról ír, hogy a brit rendőrség figyelmeztet: a karácsonyi és újévi ünnep rendezvényei kiemelt célpontot biztosítanak a terroristáknak. 

A lakosságot arra szólították fel, hogy „maradjanak éberek”, miután a brit terrorizmusellenes forródrótra érkező bejelentések száma több mint kétszeresére nőtt azóta, hogy a Hamász támadást indított Izrael ellen.

A lap szerint a terrorelhárító rendőrséghez 1350 bejelentés érkezett október 7. és 25. között, amióta a Hamász egy összehangolt terrortámadás során mintegy 1400 izraeli állampolgárt ölt meg, ami hozzájárult a jelenleg is tartó izraeli-Hamász konfliktushoz.

Mint írják: Laurence Taylor, a fővárosi rendőrség helyettes megbízottja továbbá hangsúlyozza: „Sajnos a történelem azt mutatja, hogy 

a tengerentúli események az otthonunkhoz sokkal közelebbi erőszakos cselekményeket is inspirálhatnak vagy felgyorsíthatnak. 

Partnereinkkel éjjel-nappal azon dolgozunk, hogy figyelemmel kísérjük a helyzetet. Tudatában vagyunk annak, hogy a konfliktus energiát adhat azoknak, akiknek terrorista szándékai vannak.”

Nyitókép: Burak Bir / ANADOLU / Anadolu via AFP

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. november 08. 18:08
Helyes. Remélem alaposan beszopják.
faramuci
2023. november 08. 11:15
Sadiq és Sunak, no meg III. töketlen károly elintézte a népüket! Legalább az angol futtóballhuliganizmus megszünt,mert ehhez a csürhéhez képest ők kóristalányok csupán......és tudjuk mi a kóristalányok sorsa...??😜😜
makapaka2
2023. november 08. 10:38
Nem kellett volna ennyi muszlimot beengedni.
irondome
2023. november 08. 10:13
Maguknak köszönhetik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!