Hazafias kiállítással hangolják Putyin megválasztására az oroszokat

2023. november 16. 10:30

Várhatóan újra elindul az orosz elnökválasztáson Vlagyimir Putyin, a közhangulatot pedig nem bízzák a véletlenre.

2023. november 16. 10:30
PUTYIN, Vlagyimir
Rajcsányi Gellért
Rajcsányi Gellért

Hatalmas nemzeti kiállítást nyit Oroszország az elnökválasztás előtt. A szovjet korszak emlékműveivel övezett kiállítás Oroszországot a Nyugat elleni civilizációs harcban festi le, valamint Putyin azon törekvését visszhangozza, hogy Oroszországot szuperhatalommá állítsa vissza.

Valódi nemzeti kiállítás nyílt Oroszországban vagy így készül Putyin az elnökválasztásra?

Egyfajta nemzeti expóról van szó – írja a Huffington Post, amely szerint 

a kiállítás kifejezetten az orosz elnök választási kampányának megtámogatásáról szól.

Putyin márciusban rendelte el a kiállítás megtartását, amely ideológiai kereteket ad az újraválasztásához, lévén, hogy a voksolást az azon várhatóan elinduló Vlagyimir Putyin újra megnyerheti.

Az expót Moszkva északi részén tartják egy nagy kiállítási területen, amit még Joszif Sztálin alapított meg, s ami a hatalmas szovjet stílusú pavilonjairól ismert. A környezet tehát alkalmas a régi szovjet-orosz világhatalmi nosztalgia felkeltésére. A kiállítás Oroszországot különböző etnikai csoportok és kultúrák sokszínű összességeként mutatja be, amit egy nagy nemzeti cél fog össze. De

a kiállításon bemutatják majd Oroszország különböző régióit, beleértve az Ukrajnától elfoglalt luhanszki és donyecki régiókat is, amiket Oroszország már saját részének tart.

Az ipar, az oktatás és technológia is a fókuszban lesz majd. Az orosz propagandát szolgáló kiállítás az orosz nemzet eredményeire is kitér majd, valamint az elnökválasztás előtt hónapokban végig látható lesz majd.

Ezt is ajánljuk a témában

Mi a célja az orosz kormánynak a kiállítással?

Az expó fő üzenete az lesz, hogy Oroszország civilizációs küzdelemben áll, és ennek a része az Ukrajna elleni háború is, amit a hivatalos orosz nyelvhasználatban különleges katonai műveletnek hívnak.

A kiállítás megnyitása alkalmából Vlagyimir Putyin orosz elnök közölte:

Minden Oroszország elleni provokáció és agresszív akció elbukásra van ítélve. Mert egy nép vagyunk, amit összeköt egy közös történelem, a barátság és a kölcsönös megértés testvéries köteléke.”

Putyin szövetségese, Nyikolaj Patrusev pedig arról beszélt: „A Nyugattal szemben Oroszország civilizációs választást kínál, ami a nemzeti szuverenitáson, a kölcsönös tiszteleten, az egyenlő partnerségen, a hagyományos családi értékeken, a vallásos alapok és a hívők jogainak védelmén alapul, valamint az erkölcs, az etika és a társadalmi viselkedés általánosan elfogadott normáin.” Patrusev szerint „Oroszország történelmileg mindig egy csont volt a Nyugat torkában, amely hegemonikus terveinek megvalósítását akadályozta”.

 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitóképen: Vlagyimir Putyin (MTI/AP/Pool/Szputynik/Kreml/Pavel Bednyakov)

Tavaszi kampány

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik