Elismerte az ukrán főparancsnok: állóháború felé haladnak

2023. november 02. 06:29

„Kiterjesztjük a kiképezhető és behívható állampolgárok körét”, mondta.

2023. november 02. 06:29
kilőtt tank, Ukrajna, Oroszország T54

Az ukrán-orosz konfliktus egy hosszú, felőrlő állóháború felé halad, amely Oroszországnak kedvez, lehetőséget adva számára, hogy újraépítse katonai erejét – állította Valerij Zaluzsnij, az ukrán hadsereg főparancsnoka egy szerdán közzétett cikkében a brit The Economist hetilapban. 

Zaluzsnij hangsúlyozta, hogy Ukrajnának kritikus új katonai képességekre van szüksége, különösen a légierő terén, hogy kibújjon a ilyen típusú hadviselés csapdájából. 

Bár a rakéták és lőszerek továbbra is fontosak, az igazi kulcs a légierő

– tette hozzá a főparancsnok. 

A cikk szerint az ukrán csapatok haladását megnehezítette az orosz légifölény, amely miatt Kijev több dróntámadást hajtott végre az orosz légvédelmi rendszerek túlterhelésének céljából. Zaluzsnij azt is kiemelte, hogy hatékonyabb módszerekkel kell megsemmisíteniük az orosz tüzérségi állásokat, és jobb aknamentesítési technikákat kell kidolgozniuk. 

Emellett felhívta a figyelmet a katonai utánpótlás nehézségeire is. Jelezve, hogy Ukrajnában korlátozottak a lehetőségek a katonai kiképzésre, és joghézagok is fennállnak, amelyek lehetővé teszik a katonai szolgálat elkerülését.

Meg kell oldanunk ezeket a problémákat. Egységes nyilvántartást vezetünk be a hadkötelesek számára, és kiterjesztjük a kiképezhető és behívható állampolgárok körét

– írta Zaluzsnij.

(MTI)

***

Kapcsolódó vélemény

G. Fehér Péter

Magyar Hírlap

Idézőjel

Ma már Amerikában is tudják, hogy a Zelenszkij-rendszere korrupt, méghozzá nagyon.

 

Nyitókép: YULIIA OVSIANNIKOVA / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. november 02. 15:59
Ami feltűnik ebben a háborúban az a csapatlégvédelem hiánya. Olcsó drónokkal tönkreteszik a drága tankokat. Három tank és lövészpáncélos mellett egy légvédelmi páncélosnak kellene haladnia negyediknek, amelyik leszedi a levegőből érkező veszélyforrásokat. Hogy ilyeneket miért nem gyártanak?
Akitlosz
2023. november 02. 15:48
Mindenki jobban járna, ha ukrán állampolgárok nem léteznének. Na főleg a jelenleg ukrán állampolgárok.
nempolitizalok-0
2023. november 02. 12:27
Miről beszél? Az oroszok szép lassan körbe is kerítik Avdivkát. Vagy 100 km-es gyűrű. Aztán ha ott felőrölték az ukránokat, indul a téli offenzivájuk. Odessza és hasonlók.
Reszelő Aladár
2023. november 02. 11:24
Ideje lenne behívni a NATO katonáit, hogy védjék már meg a gazdi érdekeit. Lengyelország azonnal adna pár dandárt, aztán megint nézhetne, amikor a nyugati barátai megint eláruják őket, amikor majd lepaktálnak Putyinnal és ők végül most sem kapnak semmit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!