FAZ: Magyarországra jön a Tesla legnagyobb vetélytársa!

2023. november 05. 15:00

Az elektromos autókat gyártó cég hazánkba hozza első európai autógyárát!

2023. november 05. 15:00
CHINA-SHAANXI-XI'AN-BYD-PRODUCTION RESUMPTION (CN)

A kínai e-autó óriás BYD a jelek szerint Magyarországra költözik – írta meg a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. Orbán Viktor két hete Kínában vendégeskedett, ahol meleg fogadtatásban részesítették: „Barátként tekintünk önre” – jelentette ki Hszi Csin-ping elnök. 

A FAS szerint Orbán annál a BYD autógyártó cégnél járt, amely a Tesla mögött a legnagyobb elektromosautó-gyártó vállalat. A német lap megerősítette, hogy a döntés végleges, Magyarországon fog felépülni a legújabb autógyár. 

Ennek kapcsán a Reuters megkereste a BYD-t; a cég csak annyit válaszolt, hogy az üggyel kapcsolatban év végén hivatalos bejelentést tesznek. Egy magyar üzem kulcsfontosságú lenne a vállalat európai terjeszkedésében.

Nyitókép: Egy BYD gyár
Forrás: Liu Xiao / XINHUA / Xinhua via AFP

 

Összesen 178 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
backsplash
2023. november 08. 16:12
Egy ilyen döntésnél sokat jelent a politikai klíma kiszámíthatósága. A német bábkormány kínai szemmel ma teljesen kiszámíthatatlan, a járműipari vállalataik és a különböző ideológiai őrületek befolyása rendkívül erős, ezektől a kínai döntéshozók nem ok nélkül tartanak. Ma Németország a történelme legostobább és legtehetetlenebb kormánya vezetése alatt él. Magyarország egy arany középutat jelent a kínai technológiai vállalatoknak, mert a "gazdasági világháborúban" (szerintem előrelátó módon) egyelőre nem választott oldalt és a társadalom nem kínai-ellenes. A nyugati tőke már túl lassan duruzsol, nehézkes, mert a mozgása a társadalmi nyilvánosság sokféle nyomásától terhelt. Nekünk meg nem nagyon van lehetőségünk arra, hogy úriemberként tetszelegjünk az ellenségeinkként viselkedő barátaink előtt ahelyett, hogy kézzelfogható fejlődési lehetőségeket ragadjunk meg.
iimre
2023. november 05. 23:24
"kizokkentido nov. 05. 15:45 Orbán annyira el van szigetelődve, hogy bejárja a világot." Na ja, az információ szintjén is elszigetelődött, mint látjuk: "Tucker Carlson Orbán Viktorral készített interjúját annyi felnőtt személy tekintette meg, amennyi felnőtt az Egyesült államokban él." https://mandiner.hu/belfold/2023/09/orban-viktor-globalis-nagykoalicioja :DDD
Almassy
2023. november 05. 22:33
Csak nem akar itt libsikrácia lenni, nem tudja kiéheztetni a Mo.-t Brüsszel. A hazaáruló szolgák meg váltakozva ordítanak vagy hánynak .
Ez D-dúr és e-moll
2023. november 05. 21:35
"Atti bá ---> Ez D-dúr és e-moll 2023. november 05. 16:07 Remélem a hozzád hasonlók nem tolják oda a pofájukat." Nem mindegy az neked, hogy kik után takarítod a WC-t? :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!