Csá, Csád! – ezúton jeleznénk a T. Érdeklődőknek, hogy Magyarország épp Afrikában védi Európa érdekeit!

2023. november 07. 05:59

Míg más európai országok a háborúk tüzelésében hisznek, addig a magyar hadsereg inkább elmegy a fekete kontinensre – megakadályozni a háborút.

2023. november 07. 05:59
null
Kohán Mátyás
Mandiner

Ha a közeljövőben magyar katonákat lát majd román zászlók környékén gépfegyverrel sertepertélni, az nem azért lesz, mert a Mi Hazánk nemzeti múzeumi puccsát követően megkezdődött a revízió. Hanem azért, mert az Országgyűlés tegnap megszavazta: kétszáz katonát küldünk Csádba, hogy segítsünk rendet tartani arrafelé.

És Csád zászlaja – mit ad Isten – tökéletesen megegyezik Romániáéval. De persze nem ezért csináljuk.

(Kacsintós szmájli.)

Hanem azért, mert ez a békepártiság a gyakorlatban: a háború megelőzése. Ezek azok a dolgok, amik miatt jogunk van Ukrajna ügyében is világosan kimondani, hogy megelőzhető, felesleges és megnyerhetetlen háborúra nem pazaroljuk semminket sem. Szállítson oda fegyvert és adjon rá pénzt, akinek hét anyja van. Míg más európai országok a háborúk tüzelésében hisznek, mi inkább segítünk őket megelőzni.

Arra viszont nem sajnálunk pénzt, paripát, katonát.

Csád körül dominóként omlik össze a száheli Afrika: 2021-ben Maliban és Guineában, 2022-ben Burkina Fasóban, idén meg Nigerben puccsolták meg a hellyel-közzel demokratikusan megválasztott elnököket, s a helyükbe odaültek a katonák. Ami lehetne nekünk akár édesmindegy is, hiszen kit érdekel, hogy egy afrikai sivatagban

korrupt civil elnök vagy valami önjelölt antiimperialista felszabadítási népfront szintén korrupt ellentengernagya dirigál.

De nem mindegy, mert Maliban, Burkina Fasóban és Nigerben ellentengernagyék hathatós orosz segítséggel vették át a hatalmat, s cserébe kidobták nevezett országokból a francia hadsereget.

Ami nekünk megintcsak lehetne édesmindegy, hiszen kik vagyunk mi, hogy az afrikai francia érdekszféra összeomlása miatt hullassunk krokodilkönnyeket. A gyarmatosításnak vége, kerestek rajta eleget, majd vesznek uránt Kazahsztánból, ha Niger többet nem ad. De mégsem mindegy, mert a franciák arrafelé az egyetlenek, akik fel tudják venni a kesztyűt az élhetetlen Száhel lakóinak gyakran egyetlenként szociális támogatást nyújtó iszlamista terrorszervezetekkel. S itt jönnek képbe a mi érdekeink: minél több száheli kormány bukik, annál több helyről ebrudalják ki a franciákat; minél kevesebb helyen van elsődlegesen a franciák révén európai jelenlét, annál több tér marad a terrorszervezeteknek;

és minél több tér marad a terrorszervezeteknek, annál több migráns zúdul ki a Száhelből, illetve át a Száhelen.

Akik bizony felénk tartanak. Elemi magyar és európai érdek tehát, hogy minél több helyen maradjon fenn Afrikában a franciákkal kooperáló, stabil államhatalom. Ez a migránsválság egyik megoldása.

Ezért tehát Magyarország Európa érdekében segít a helyén tartani a válogatott iszlamisták szorongatta csádi kormányt. Amely kormányban a világon semmi szép nincsen, az elnök az előző elnök senki által meg nem választott fia – de franciabarát és iszlamista-ellenes, s ez Európa érdekét tekintve pont elég is. Így működik a külpolitika, cukisági alapon meg az állatkert működik.

Ízlelgessük tehát: az Európa-ellenesnek és oroszpártinak bélyegzett Magyarország

az Afrikában machináló oroszokkal szemben a szövetséges franciákkal összhangban cselekszik, s teszi mindezt Európa érdekében.

Nem fogunk érte köszönetet kapni; ha kapunk egyáltalán bármit, az némi kis francia politikai támogatás leheta (természetesen politikai feltételektől teljesen független) unióspénz-szappanoperánk kapcsán. Néha kicsit bokánrúgják majd az asztal alatt a legádázabb ellenségeinket. Ez is valami.

De nekünk azért jusson eszünkbe Csád, ha legközelebb leoroszpártiz és Európa gyengítésével vádol meg bennünket valami gyógyegér.

Találkozzunk a sivatagos Csádban, bürokrata urak.

Vágják ott az Európa-ellenességet az Európát védő magyar katonák szemébe!

(Nyitókép: Csád zászlaja)

 

Összesen 196 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. november 08. 17:24
A sarki lotyó kurva anyád érdekeit védik kohn. 1848 óta aktuális a 12 pont, még ellenetek is zsidó takony!
llnnhegyi
2023. november 08. 09:03
Szalay Bobri Kristóf honvédelmi miniszter még mindig a kormányban pofatlankodik. Rúgják már ki! Menjen Mária Terézia osztrák qrva valagrendjét nyalogatni!
MaJinDo10
2023. november 07. 21:49
Egy kicsit szűkíteném az értelmezési keretet a magyar történelem tanulsága alapján. Hunyadi János Magyarországot védte eredményesen, az akkori Európa csak figyelte. Elég, és nem kevés a hazánkat védeni, álságos a narratíva, hogy Európát is védjük. Most nem csak figyelnek, ártanak is.
FOB
2023. november 07. 20:24
Kohán Matyi nem volt katona és fogalma sincs arról, hogy egy 200 fős kontingens mennyire lepkefing egy 14 milliós országban. Ennél fogva a következtetése is helytelen, főleg ha azt sem tudjuk, milyen képességei lesznek és milyen felhatalmazást kapott a befogadó országtól. Így első olvasatra úgy néz ki azt hiszi, hogy a magyar huszárok bátran fel fogják tartóztatni a szubszaharai térségből az északra indulókat. Én abban nagyon bízom, hogy legalább magukat meg tudják védeni amíg meg nem érkezik a francia QRF. Másrészt ez semmit nem szépít a zorbánkormány Putyinnak tövigbenyalós attitűdjén. Európában ezt minden jobb- és baloldali politikus tudja és számon is tartja. Tudod Matyi a politika sem cukisági alapon működik, de Te ezt humán bérdroid honnan is tudhatnád.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!