Bloomberg: Orbán Viktor újabb nagy győzelmet aratott, ezúttal Németország ellen

2023. november 08. 10:24

Elemzők szerint azért éppen Magyarországra érkezik a kínai óriáscég, a BYD, mert jobb a kapcsolata a magyar kormánynak Pekinggel, mint Európa többi részének. A Bloomberg azt írja, Németország elől szerezte meg Orbán Viktor kormánya a hatalmas üzletet.

2023. november 08. 10:24

Nem meglepetés, hogy a kínai óriás, a BYD vélhetően Magyarországon épít új gyárat, mert a magyar kormánynak sokkal jobbak a kapcsolatai Pekinggel, mint Európa többi részének – írja az Aktualityben megjelent cikkben Tomás Vranka, az XTB elemzője.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Orbán Viktor a nagypályán

Elszigetelődni nem úgy szokás, hogy az ember három nap alatt három nagyhatalommal fog kezet – de nem is ez Magyarország problémája. Kohán Mátyás írása.

A szakértő úgy véli, Magyarország az autóakkumulátorok gyártásának csomópontjává, központjává válik, a bejelentett projektek befejezése után pedig Kína, az Egyesült Államok és Németország után a negyedik legnagyobb lesz a világon.

Ezt is ajánljuk a témában

Eközben a Bloomberg cikke arra is rámutat, hogy Magyarország és Lengyelország az élre tör az elektromos autógyártás terén, mert a régiós riválisok lassabban reagáltak a kínai és dél-koreai beruházásokért vívott harcban.

A szakportál szerint Orbán Viktor számára újabb győzelem lehet a BYD döntése, mert Németország helyett választhatja Magyarországot a kínai vállalat.

Eközben Csehországban a Volkswagen egyelőre nem tervez akkumulátorgyárat, Szlovákia pedig csak kisebb projekteket tudott eddig megszerezni.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Orbán Viktor hivatalos Facebook-oldala

Összesen 331 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csapláros
2023. november 10. 11:54
Bastyaelvtars 2023. november 08. 20:41 Türelem 2023. november 08. 20:40 ..."Most hozta nyilvánosságra a német gazdasági minisztérium hogy két tucat vállalat összesen mintegy 80mrd euró beruhazast indít Németországban."... Baszott agyú: mennyivel is NAGYOBB Németország a lakosságát, a GDP-jét és az EGY FŐRE JUTÓ MÁGNÁSOK és MULTINACIONÁLIS CÉGEINEK a számat tekintve? Magyarországnak van EGY mágnása, a Lölő, és van EGY MULTIJA, a MOL Rt, de az is csupán közepes méretű! Akkor, mi a kurva anyád tripperes picsájának vered itt a nyálad Németországgal, húgyagyú balfasz???
csapláros
2023. november 10. 11:42
Lajoss 2023. november 09. 17:59 ..."Hatalmas üzlet...csak látszata nincs soha...tolvaj gecik! "...NEKED nincs semmi látszatja, a határon túlról bekiabáló segghülye balfasznak! Mit gondolsz mi a deszkán baszott kurva anyád picsájából fedezi a kormány a válság ellenére az adócsökkentéseket, a családi kedvezményeket, a CSOK újragondolását és újragombolását, a nyugdíjemeléseket VISSZAMENŐLEG és a 13. havi nyögdíjat??? Máshol megszorítás, megszorítás hátán, vagy legalábbis a jóléti tartalékok eltékozlása megy ezerrel a kaporszakállúak és a bebolondított, gyarmatosítandó ukránok részére! Mi meg lépésről-lépésre haladunk Európa középmezőnyében, úgy, hogy az ide települő nyugatiak IGAZOLJÁK, mintha már elértük volna a migri invázió előtti német jólétet, nyugalmat és biztonságot!
Krupp Skya
2023. november 10. 07:43
10. 07:28 -as válasz Recipbroki elvtársnak ment.
Krupp Skya
2023. november 10. 07:40
Bastyaelvtars Most hozta nyilvánosságra a német gazdasági minisztérium hogy két tucat vállalat összesen mintegy 80mrd euró beruhazast indít Németországban. Azért ez egy pöttyet több pénz mint amit eddig valaha is beruhaztak külföldi cégek Mo on összesen. Ti a körömletépésbe és egymás akasztásába ruháztátok be a magyarok összes pénzét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!