Magyarországon építhet gyárat a legnagyobb kínai autómárka

2023. október 23. 12:25

A BYD a múlt héten nyitotta meg budapesti szalonját.

2023. október 23. 12:25

Kínai autómárka építhet gyárat Magyarországon – írta meg hazai külgazdasági források alapján a G7. A lap meglátása szerint a legnagyobb elektromos autógyártóról (BYD) lehet szó.

Azt írják, hogy a BYD több európai országban is érdeklődik, azonban kiderült, hogy hazánk is a jelöltek között van. A lap szerint a döntés még idén megszülethet, mivel a G7 szerint a cél, hogy a gyártás már 2025-ben elinduljon. A BYD a múlt hét végén nyitotta meg első szalonját Magyarországon, ahol mindenki szemügyre veheti a kínai gyártó elektromos autóit.

***

Ezt is ajánljuk a témában

A kínaiak már a garázsban vannak

A kelet-közép-európai régióban elsőként Magyarországon lehet kapni a kínai elektromos autók ászát, a BYD-t. A vállalat nem titkoltan teljes erővel célozta meg a globális piacot.

***

Nyitókép: CHEN HAO / XINHUA / XINHUA VIA AFP

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
backsplash
2023. november 08. 15:55
Remélem, berántjuk az üzletet.
backsplash
2023. november 08. 15:53
Valaki említette a Fudan-t. Ma a kínai gyerekek több mint 60 százaléka rövidlátó, mert túl sok időt töltenek tanulással. Kína alig több mint 20 év alatt hozta be a technológiai-tudományos területeken a lemaradását. Érdemes megnézni azt is, hova mennek a tudományos díjak. A kelet-ázsiai gyökerekkel rendelkező diákok a világ minden táján jobban teljesítenek a más rasszhoz tartozó társaikhoz képest. Nem állítom, hogy a mi szemünkkel nézve ezeknek a gyerekeknek jobb az életük, de amíg a mi gyerekeink a szabadságukat élvezik és szórakoznak, ezek a sarokba tanulnak minket. Ez a helyzet. Erre nem fog tudni választ adni a finn modell, mert a technológiai fejlődés és általában a tudomány művelése inkább igényli az ismeretanyag részletes és mély elsajátítását és az adott téma iránti alázatot, mint a kreativitást. Persze kreativitás is kell, meg, hogy jól érezzük magunkat, de a verseny ádáz és az alázattal szembeállított vidámsággal nem nyerhető meg.
ToIeranciaterror
2023. október 23. 21:23
"Nem kell Fudan"- mondták a büdösballibek, mert a kínaiaktól semmit nem lehet tanulni...
Chekke-Faint
2023. október 23. 19:48
Tesla szorongató.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!