Szerte Nyugaton felerősödtek az antiszemita támadások

2023. október 16. 11:00

A nyugati woke tömegek számára, kiegészülve helyi arab és muszlim kisebbségekkel, Izrael egyértelműen agresszorként jelent meg a konfliktus során.

2023. október 16. 11:00
Veszprémy László Bernát
Facebook

„A fellángolás apropója a legújabb izraeli-gázai konfliktus, mely során a Hamász terrorszervezet válogatás nélkül mészárolt izraeli civileket Szimchát Tóra ünnepén, cserébe pedig Izrael lebombázta a Hamász civil célpontok közé telepített katonáit, kilövőállomásait és vezetőit.

A nyugati woke tömegek számára, kiegészülve helyi arab és muszlim kisebbségekkel, Izrael egyértelműen agresszorként jelent meg a konfliktus során, ezt a narratívát pedig erősítette a nyugati baloldali politikai elit is. A brit Jeremy Corbyn, az amerikai Ilhan Omar és más meghatározó, szélsőbaloldali politikusok Izraelt támadják a konfliktus kapcsán.

Mindez megmutatkozott a nyugati nagyvárosok utcáin zajló tüntetések során is, melyek során több antiszemita atrocitás is történt. A számok a legkevésbé sem biztatók, az Izrael és a palesztin terrorszervezetek közötti összecsapás kezdete óta 10 ezer csendőrt kellett az utcákra vezényelni Franciaországban.

A fentiek azonban olyan értelemben nem számítanak újdonságnak, hogy már a 2014-es gázai konfliktus után is megnőtt az atrocitások száma Nyugat-Európában. A brit példa kimondottan szemléletes. Az Egyesült Királyság területén a Community Security Trust (CST) jótékonysági szervezet gyűjti az antiszemita motivációjú incidensek számát, majd elemzi azokat. Míg 2014-ben (a CST szerint az akkori gázai konfliktus okán) rekordnak számító, 1168 atrocitást számoltak össze, addig 2015-ben ez a szám 924 volt. Ez követően a támadások száma 2016-ban 1309 volt, majd 2017-ben 1382. 2018-ban 1652 atrocitás történt, 2019-ben 1805, 2020-ban (nyilván a covid miatt) valamivel kevesebb, 1668.”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Veszprémy László Bernát

Facebook

Idézőjel

Egyre gyakrabban jelenik meg a vád, hogy Izrael „népirtást" követ el Gázában.

Nyitókép: JAVIER SORIANO / AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. október 16. 20:48
Ha bánatos vagy zsidó, a sajátjaidnak ajvékolj, heberül, vagy jiddisül. Mi magyarok leszarjuk a bánatotokat azok után amit velünk műveltetek és műveltek a mai napig, bármifele megbánás, bocsánatkérés és természetesen kárpótlás nélkül. Szóval sepregess a kibucotok előtt!
Namond
2023. október 16. 18:21
Veszprémy László Bernát takarodjon Izraelbe, hazánkban nem kell hazudozó, holokausztüzlet ügynök.
drágabolgárúr
2023. október 16. 14:52
Antiszemita támadások? Verik Nyugaton az arabokat?
Hillary Clinton bázisdemokrata
2023. október 16. 14:05
Elég a vallási fanatikus cionizmusból, Izraelnek nincs joga népirtáshoz. Akinek Izrael az első, az takarodjon a Közel-Keletre
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!