PiS-frakcióvezető: Egyértelmű a győzelem, kormányalakításra használjuk

2023. október 16. 00:00

Ryszard Terlecki optimista.

2023. október 16. 00:00
KACZYNSKI, Jaroslaw

A kormányzó lengyel Jog és Igazságosság (PiS) frakcióvezetője, Ryszard Terlecki a sajtónak nyilatkozva azt mondta: „Egyelőre a győzelem egyértelmű és úgy gondolom, hogy ezt kormányalakításra fogjuk használni.”

Arra a kérdésre, hogy mégis kivel alakítanának kormányt, kitérően válaszolt – szerinte „majd meglátjuk, ne idegeskedjünk”.

Lengyelországban hetek óta azt pletykálják, hogy a PiS a választások után egyen-egyenként vadászna le más pártokból képviselőket, hogy meglegyen a kormányalakításhoz szükséges többsége. Ezt a pletykát Terlecki úgy kommentálta: „Mindent a maga idejében.”

A Mandiner olvasói elmékezhetnek: a PiS sajtószóvivője nemrég hasonlóan optimista nyilatkozatot tett.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA-PAP/Leszek Szymanski

Kapcsolódó cikkek a Lengyel választás aktában.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2023. október 16. 14:19
A nyugati moslék biztos benne, ha eleget fizetnek a lengyeleknek, nem fogja bántani az orrukat a szar bűze. Megsúgom, bántani fogja, alapvetően két ok miatt. 1/ a korrupt moslék a magafajtáját fogja támogatni, és nem a lengyelt, viszont a lengyel ellenében 2/ minden meghatározó kormányzati intézkedés lengyel érdeket fog sérteni És ennek ellensúlyozására nem lehet eleget fizetni. Mert a lengyel nem így van programozva. Ahhoz ugyanis kellene egy-két pár évtized, de az erre fordítható idő elfogyott. : S
Aerion
2023. október 16. 14:14
A PiS kommunikációja előrevetíti Lengyelország politikai destabilizációját. A lengyel béke korszakának vége, jönnek a niggerek, jön az abortálás és drogliberalizáció, és jönnek az elembétékú aktivisták az oktatási intézményekbe, és végre a vallásliberalizáció jegyében le lehet köpni nyilvánosan is a kereszténységet. Hurrá! Elárasztja a demokrácia Lengyelországot, mint az eldugult vécéből kiömlő szar. És szaga is pont olyan lesz! : D
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. október 16. 01:52
Igyátok birkák a pisit! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
starmind
2023. október 16. 01:49
Politika az egyensúlyozás művészete. Drukkolok a PiS vezetőinek, hogy Lengyelország megmaradjon keresztény konzervatív országnak. Ha bedől és egy libsi csorda kerül hatalomra Tuskó Hopkinssal az élen, akkor közép-Európa megrendül. Magyarország komoly veszélybe kerülhet és komolyan felmerülhet a liberális patkányfészekként működő EU-ból való kilépés gondolata...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!