Friss fejlemény az exit poll után: elárulta a PiS szóvivője, mennyi mandátumot várnak

2023. október 15. 23:00

Rafał Bochenek szerint a végeredmény jobb lesz majd a párt számára, mint amit az exit poll tartalmaz.

2023. október 15. 23:00

Kövesse velünk a választás eredményeit, kattintson Facebook- vagy YouTube videónkra! 

***

A PiS szóvivője azt nyilatkozta, hogy a végeredmény szerintük jobb lesz majd a párt számára, mint amit az exit poll tartalmaz – írja élő közvetítésében az Interia lengyel hírportál. Rafał Bochenek úgy fogalmazott: „Az a tény, hogy a Jog és Igazságosság zsinórban harmadszor győz, történelmi győzelem”. A hírhedt szlovák exit pollra utalva hozzátette: „Tudjuk, hogyan sikerültek az exit pollok más országokban, ahol a végeredmény valamilyen módon a feje tetejére állt, teljesen más lett, mint az exit poll.”

Ezért abban reménykedik, hogy az eredmény a PiS-re nézve sokkal kedvezőbb lesz.

Jelezte azt is: pártja elkötelezett amellett, hogy újra kormányt alakítson. Varsói pletykák szerint a párt végeredményként 210 körüli mandátumot vár.

Nyitókép: Tóth Fruzsina/Mandiner

 

Kapcsolódó cikkek a Lengyel választás aktában.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bispora
2023. október 16. 04:59
Nagyjából már csak Trump győzelmében bízhatunk...
ekeke1
2023. október 16. 00:18
Azért megkérdezném,ez a tusk most éppen minek adja magát? Merthogy volt az európai néppárt elnöke is,ami elméletben "konzervatív". Ehhez képest most tusk a moslekkoaliciojahoz az Új Baloldalt kéri,ami ne szépítsük egy bolsevista alakulat. Ez lett a "konzervatívbol"... Muhaha
ekeke1
2023. október 15. 23:54
Azért kozrohejes hogy itt van éjfél és sehol egy (rész) eredmény,még mindig egy exit poll-on rugóznak..
figyelő4322
2023. október 15. 23:39
Ha a PiS győzelme nagyobb lesz az exit- polls által kijöttnél, az majdnem mindenkinek jó lenne - kivéve persze a Dollár Papa szektájának. Ő ugyan egy újfajta világ-vallásnak szánta az ideológiáját, de legfeljebb egy SZEKTA színtjét üti meg! Kacsinyszkiék így sem nyernek eleget egy kormány alakításához, de ők kapják meg az elsőbbséget a koalíciós tárgyalásokhoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!