Nyomoz az ukrán lap: az oroszok, vagy maguk a lengyelek tehették a nyomkövetőt Duda elnök kocsijába

2023. október 28. 13:39

A lengyel média forrong, az ukrán lap pedig mintha kissé esetlenül próbálná oltani a háza táján fellobbant tüzet.

2023. október 28. 13:39

Mint arra a Mandiner olvasói emlékezhetnek: forrong a lengyel média, mióta nyomkövetőt találtak Andrzej Duda lengyel elnök kocsijában úgy, hogy a jeladót sajtóinformációk szerint a lengyel elnök ukrajnai látogatásakor helyezték el az autóban (a lengyel elnök ráadásul több hónapja, 2023. június 28-án látogatott el Zelenszkijékhez – a szerk.). Erről itt írtunk bővebben.

Ezt is ajánljuk a témában

Beindult az ukrán lap

A törvénytelen nyomkövető az ukrán nyilvánosságban is nagy port kavart és működésbe léptette a médiát is.

A Kyiv Independent szombati cikke például azt írja: „lehet, hogy az oroszok helyezték el a nyomkövetőt Andrzej Duda lengyel elnök kocsijába.”

Az ukrán lap a Rzeczpospolita cikkére reagálva ugyanis egy „keleti szálat” emleget egy a Lengyel Állami Védelmi Szolgálathoz (SOP) köthető, meg nem nevezett forrásra hivatkozva. Aki állítólag úgy fogalmazott: „ha a nyomozás alátámasztja a keleti szálat, az azt jelenti, hogy például az oroszok és az orosz titkosszolgálatok helyezhették el az eszközt. Ha ez igaz lenne, rendkívül veszélyes helyzetbe kerülnénk” –  írja a lengyel lap.

De az ukrán lap egy másik, szintén meg nem nevezett, de a lengyel elnöki hivatalhoz köthető forrásra hivatkozva felidézi, hogy néhány éve nyomkövetőket helyeztek el maguk a lengyelek az alacsonyabb beosztású alkalmazottak gépjárművén, hogy ellenőrizzék: kizárlólag üzleti célokra használják-e azokat. „Talán ebben az esetben a valóság triviálisnak bizonyul” – idézi a lengyel lap a második meg nem nevezett forrást.

Ön szerint kik helyezhették el a nyomkövetőt Duda elnök kocsijában

  • 412 szavazat

  • 7 szavazat

  • 43 szavazat

  • 59 szavazat

 

Nyitókép: YVES HERMAN / POOL / AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy-2
2023. november 01. 13:49
"Nyomoz az ukrán lap: az oroszok, vagy maguk a lengyelek tehették a nyomkövetőt Duda elnök kocsijába" Ja a rakétát is a lengyelek lőtték ki saját magukra......... Mocskos alvilági terrorista gyilkos ukránok! Benneteket kellene már eltakarítani a föld felszínéről is.
Weszter
2023. október 29. 10:57
Szerintem az ukik azért tették oda, mert ki akarták lőni a kocsit, és rá fogni az oroszokra, így már Lengyelország is be kapcsolódhat a háborúba.
Krupp Skya
2023. október 29. 09:11
alexandrosz-2 Ezt adták ki nektek az ÁVH-nál? Nagyon gyengusz.
Krupp Skya
2023. október 29. 08:59
Lejárt a szavazás. Ha a dudát, vagy az autóóráját nem találják és a sofőr anyósát megerőszakolták akkor bizony 1100 százalék hogy az ukránok voltak. Látom a teljes ÁVH az oroszokra és a lengyelekre szavazott. nem
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!