Megkérdezték Tuskot, miniszterelnöknek érzi-e magát

2023. október 15. 23:54

A TVN24 tette fel a fogós kérdést, Donald Tusk, a lengyel ellenzék de facto vezére nem is kertelt a válasszal.

2023. október 15. 23:54

A lengyel választások eredményei igen lassan érkeznek, így jelenleg (vagyis csaknem éjfélkor) mindenki az exit pollok eredményeire alapozza jó- avagy rosszkedvét. 

A Polgári Koalíciót vezető Donald Tuskban is láthatóan birokra kelt a bizakodás és az öröm az óvatossággal. Amikor a TVN24 nevű orgánum megkérdezte Tuskot, hogy „miniszterelnöknek érzi-e már magát”.

A KO elnöke azt mondta: 

„Nem, erre nem igazán vagyok képes, függetlenül attól, milyen sors vár rám. Nem, ma egyszerűen én vagyok a legboldogabb ember a világon”.

Vagyis elismételte, amit korábban is mondott, cseppet visszafogottabban.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitóképen: Donald Tusk a jelenlegi lengyel kormányfő, Mateusz Morawiecki mögött (Fotó: JANEK SKARZYNSKI / AFP)

Kapcsolódó cikkek a Lengyel választás aktában.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2023. október 18. 11:30
Tíz DARAB, és nagyjából legalább ötfelé húzó pártból kell működőképes kormányt fabrikálnia ott v a l a k i n e k, Ha más nem, ez mindenképpen magyarázza a tusk fancsali pofáját. Miközben a PiS alig várja majd, hogy a moslék hibázzon, és hibázni fog, arra mérget vehettek. Nem adok egy évet ennek a moslékkormánynak, és új választás lesz Lengyelországban! : )
Aerion
2023. október 18. 11:27
Nemcsak a szavazatszámok vannak meg, a parlamenti mandátumfelosztás is végleges. A PiS 194 képviselőt küldhet a 460 fős Szejmbe. A Konföderáció 18-at, ez 212 képviselő, a mandátumok 46,1 %-a. A többi a híg és a sűrűbb moslék martaléka, ebből a tusk-féle négypárti halmaz 157, a harmadik út kétpárti listája 65, az egyesült baloldal ugyancsak négy párti listája 26 helyet szerzett. 248 mandátumon TÍZ moslékszerveződés osztozik.
Oszodibeszed
2023. október 16. 07:53
Elég fancsali képet vág; csávókám most jött rá, hogy el kell kezdeni keményen dolgozni (ha nyer).
Oszodibeszed
2023. október 16. 05:41
Ez a fazon Magyarországon legfeljebb 2%-ot kapna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!