Iszonyú kritikával szállt bele Izraelbe a WHO

2023. október 13. 17:23

A szóvivő szerint Gáza evakuálásának katasztrofális hatása lenne a műtétre szoruló sérültekre.

2023. október 13. 17:23

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) élesen bírálta Izraelt pénteken, amiért kiürítteti a Gázai övezet északi részét, mert a szervezet szerint lehetetlen a súlyosan beteg és sérült emberek kimenekítése a területről.

Ezt is ajánljuk a témában

Sok súlyosan beteg ember tartózkodik ott, akiknek a sérülései miatt az egyetlen esélyük hogy létfenntartó eszközökkel tartják őket életben, mint például a gépi lélegeztetés” 

– mondta Tarik Jasarevic, a WHO szóvivője.

„Ezeknek az embereknek a mozgatása maga a halálos ítélet. Az egészségügyi dolgozókat kérni erre pedig több mint kegyetlenség” – tette hozzá a szóvivő.
A WHO emellett bejelentette, hogy kifogytak az övezetben az egészségügyi készletei, valamint a kórházak túlzsúfoltságára is figyelmeztetett, kiemelve, hogy az intézményeknek sürgős segítségre van szükségük. A szóvivő közölte, hogy 

számos kórházat ért támadás és több egészségügyi dolgozó életét vesztette.

„Fogytán az idő a humanitárius katasztrófa megelőzésére, amennyiben az üzemanyagot, a vizet, az élelmiszert és az életmentő egészségügyi és humanitárius ellátmányt nem lehet sürgősen eljuttatni a Gázai övezetbe a teljes blokád miatt” – mondta Jasarevic.

A szóvivő szerint az evakuálásnak katasztrofális hatása lenne a műtétre szoruló sérültekre, az intenzív osztályon fekvő betegekre és az inkubátorokra szoruló újszülöttekre nézve.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Fatima Shbair

 


 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Selamat
2023. október 14. 08:41
Egy biztos, ezzel az embertelenséggel pont a terroristák embertelenségének szintjére süllyedtek a zsidók. Határozottan hozzájárultak, hogy az egész világon, de főleg nyugaton növekedjen az őket utálók száma, miközben mindent megtettek azért is, hogy a terroristák száma is alaposan megemelkedjen az egész világon. Nálunk meg a nyugatról hozzánk menekülő nyugatiak száma fog alaposan megemelkedni. Én szóltam.
Martell 2
2023. október 14. 02:14
Pont ez a céljuk, a palesztinok likvidálása.
Kozmosz
2023. október 13. 23:24
Mi ebben az iszonyú?
Kozmosz
2023. október 13. 23:10
Tommaso, a rothadó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!