Irán válaszlépésekkel fenyegette meg Izraelt

2023. október 13. 06:40

Irán szerint következményei lesznek a palesztinok ellen elkövetett bűncselekményeknek.

2023. október 13. 06:40
null

Csütörtökön sajtótájékoztatót tartott Hossein Amirabdollahian iráni külügyminiszter, ahol értékelte az utóbbi napok eseményeit. Véleménye szerint palesztinok elleni elkövetett eddigi bűncselekmények komoly következménye lesz, amiért Izrael lesz felelős – írta meg a Reuters.

Izrael megkezdte Gáza ostromát, válaszul a Hamász múlt heti ámokfutásáért, amely legalább 1300 ember halálát okozta. A válaszcsapások során eddig 1500 palesztint öltek meg.

Hossein Amirabdollahian szerint

 A palesztinok kitelepítése, valamint a víz és az áram elvágása a Gázai övezetben háborús bűncselekménynek minősül”

– tette hozzá az iráni miniszter. 

A politikus szerint a Palesztina és Gáza elleni háborús bűnök folytatása esetén a térség többi része is válaszolni fog. „És természetesen a cionista entitás és támogatói lesznek felelősek ennek következményeiért” – mondta Amirabdollahian.

A miniszter azt nem részletezte, de az „ellenállás tengelye” Irán, palesztin militáns csoportok, Szíria, a libanoni Hezbollah és más frakciók közötti szövetség lehet-e.

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kacsoh Dániel

Mandiner

Idézőjel

Nyilván nem. Míg Budapesten Izraellel vállaltak szolidaritást, a Nyugat nagyvárosaiban a palesztinokért tüntetnek.

Nyitókép: MTI/EPA/Mohamed Szaber

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lájkbajnok
2023. október 13. 09:23
Tömbösödnek az illibernyákok: Irán, Putyinisztán, Orbánisztán.
lájkbajnok
2023. október 13. 09:21
Kakadu haverja.
vapepe
2023. október 13. 09:13
A ... életbe! Oldjanak már meg valamit maguktól! Vegyenek tengervíz sótalanítót, meg telepítsenek napelemet. Talán telne rá a sok EU, UN, meg egyéb segélyből. Ez nem atomfizika. Vagy lázadjanak fel és a saját elitjüket hányják kardélre. Angélának ezt kellett volna üzennie 2015-ben. Európa már megküzdötte ezeket a harcokat, most a fejben 500 évvel lemaradt arab világé a terep.
Héja
2023. október 13. 09:02
Irán és a terror régi szövetsége nem újság. Pofájuk óriási, míg valaki rájuk nem rúgja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!