Financial Times: Izrael feltétel nélküli támogatása helyett Amerika bölcsebben tenné, ha megtörné az erőszakspirált

2023. október 12. 18:37

A cikk szerzője szerint az izraeli miniszterelnök elidegenítette magától az amerikai zsidók többségét.

2023. október 12. 18:37
null

A lap vezércikkében arról értekezik, bár nagy lehet a kísértés az USA számára, hogy feltétel nélküli támogatást biztosítson Izraelnek a Hamász elleni háborúban, kifizetődőbb lenne, ha inkább az erőszakspirál megtörésére törekednének. 

A cikk szerzője azt írja, Izrael reakciója a támadásra nagy veszélyekkel jár, mert az egész térségben felerősödnek az ellentétek, és Washingtont fogják vádolni az izraeli védelmi erők túlkapásaiért.

A cikk szerint Benjamin  Netanjahu kormányzása alatt elidegenítette magától az amerikai zsidók többségét, a miniszterelnök politikai tevékenységét pedig Orbán Viktoréhoz és Donald Trumpéhoz hasonlítják.

Nyitókép: MTI/AP/Ohad Zwigenberg

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Thanos
2023. október 13. 07:53
Kezdődik az áldozathibáztatás. Aki most figyel, láthatja, hogy hogy válik el a szar a májtól. Ez a firkász pl. az előbbi.
Cserna János
2023. október 12. 21:09
Az a probléma csak, hogy nem az ilyen gané cikkek szerzőinek kell szembenézniük azzal, ha Bibi nem áll bosszút, akkor felbátorodnak az arabok, és várhatja a következő támadásokat. Az pedig a zsidók legalja (Kun Béla szintű), aki a megtámadott Izrael helyett az arabok mellé áll. Európában pedig az a legalja, aki még ezután és a tüntetések után is támogatja a muszlimok importját. Hát, ennyit a FT vezércikkéről és szerzőjéről.
Nasi12
2023. október 12. 20:56
Kétségtelen, hogy amerika erkölcsileg ujabb pofont kaphat a világ jelentös lélekszámú országaitól. A globális déltöl. Mert megint nem csitít, mint ukrajnában, hanem élesít. Lehet a fegyvergyáraik sem bírják majd már a tempót. Pedig nagyon szeretnék.
B_kanya
2023. október 12. 20:52
"Tommaso 2023. október 12. 20:00 Az erőszakspirált úgy lehetne megtörni, hogy HAMASZ-talanítjuk Gézát." Meg a nyugati buziegyetemeket is... Hiába pucolod ki Gázát, még ha nem is hagysz ott egy rakás bosszúszomjas családtagot - ha külföldön megvan a bázis, eszmei, anyagi és emberanyagban is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!