Egy izraeli politikus felelősségre vonással fenyegette meg Putyint

2023. október 21. 17:29

A pártvezető szerint Oroszország Izrael ellenségeit támogatja.

2023. október 21. 17:29

Amir Weitmann, az izraeli Likud egyik vezetője a héten az orosz állami RT News hírcsatornán beszélt az Izrael és a Hamász fegyveresei közötti harcok állásáról, valamint Oroszország felelősségéről – írta meg a Newsweek. A politikus az október 7-én kirobbant konfliktus kapcsán elmondta, hogy eddig közel 2800 palesztin és több mint 1400 izraeli vesztette életét, miközben a térség egy egyre mélyülő humanitárius válság felé halad.

Weitmann viszont ezen túlmenően figyelmeztette Oroszországot és Putyint, mondván: „Be fogjuk fejezni ezt a háborút, győzni fogunk, mert erősebbek vagyunk. Ezek után Oroszország meg fogja fizetni az árát, higgyék el nekem, Oroszország meg fogja fizetni az árát.”

A pártvezér szerint ugyanis Oroszország Izrael ellenségeit támogatja.

Oroszország támogatja azokat a náci embereket, akik népirtást akarnak elkövetni ellenünk, és Oroszország meg fogja fizetni ennek az árát. Meg fogjuk nyerni ezt a háborút, és biztosítani fogjuk, hogy megfizessétek az árát annak, amit tettetek, ti, mint Oroszország

 – mondta Weitmann. 

Továbbá hangsúlyozta, hogy Izrael szorosan figyelemmel kíséri az orosz politikát a térségben, különös tekintettel Ukrajnára, mivel a helyi konfliktusok egyre inkább összefonódnak.

A lap szerint az izraeli politikus fenyegetése további feszültséget okozhat a már most is instabil Közel-Keleti régióban. A jövő alakulását illetően a térség geopolitikai folyamatait érdemes figyelemmel kísérni, hiszen az egyre hevesebb retorika mögött komolyabb események is megbújhatnak, amelyek jelentősen befolyásolhatják a térség stabilitását – fogalmaz a lap.

***

Nyitókép: MIKHAIL KLIMENTYEV

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pandalala
2023. október 29. 01:15
:-DDDD
lajajakab11
2023. október 22. 09:25
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT dupla golyóval! Körönként metiles VODKA " KREMLIN Special Stalinskaya" grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek írjanak vissza ide!!! JELENTKEZŐK(alul):
Namond
2023. október 22. 02:24
Putyin akadályozza, hogy a Hamasz engedje a civil lakosság Gázából menekülését. a humanitárius katasztrófa elkerülése érdekében? Katari pénz Svájcon keresztül? A Hamasz vezetése Moszkvában, Ankarában vagy Katarban lakik?
MTom
2023. október 22. 00:53
Kimaradt egy mondat - erdekes modon megint "Ezek után GONDOSKODNI FOGUNK ROLA HOGY UKRAJNA IS GYOZZON es Oroszország meg fogja fizetni az árát"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!