„A palesztinok is megérdemlik, hogy békében élhessenek” – üzente Joe Biden

2023. október 22. 07:37

„És az izraeliek is” – hangsúlyozta az amerikai elnök a közösségi médiában.

2023. október 22. 07:37

„Az izraeliek és a palesztinok egyformán megérdemlik, hogy biztonságban, méltóságban és békében éljenek” – jelentette ki az amerikai elnök a Facebookon és az X-en is közzétett bejegyzésében.

„Bármilyen nehéz is, nem adhatjuk fel a békét. 

Nem mondhatunk le a kétállami megoldásról” 

– tette hozzá kísérőszövegként.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

Ahogy arról nemrég a Mandiner is beszámolt, Magyarics Tamás, az ELTE professzor emeritusa az Inforádió műsorában arról beszélt, Amerika több háborút is képes egyszerre támogatni. 

A professzor kérdésre válaszolva elmondta, hogy 

az ukránok támogatása a demokratapárti, míg Izrael támogatása a republikánus képviselők körében erősebb

 – a demokraták balszárnya, a progresszív platform kifejezetten palesztin-barát álláspontot foglal el az utóbbi időben. 

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Kent Nishimura / AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2023. október 25. 00:27
De ha nem büntetik meg a vérengzést, nem engedik el az összes túszt és nem számolják fel a terrorszervezetet... ...akkor a terror újra és újra fellángolhat!
Beszélgető
2023. október 22. 10:52
Lenne egy felosztási javaslatom. Legyen egy zsidó állam európában. Kikanyarítanak egy szeletet németországból, hollandiából, belgiumból és mehet az egész luxemburg. Azok úgyis feladnak minden önálló identitást, nem fog nekik gondot okozni. Cserébe az összes arabot kitelepítik a közel-keletre európából. Ki járna jobban???
KBA98
2023. október 22. 10:44
Mondja az az ember, aki minden országban háborút pénzel!
irondome
2023. október 22. 10:28
Hamis illúzió, h. területi megoldás célra vezethet. A muszlim-arab oldal eddig következeten elutasított minden kezdeményezést a területi rendezésre, ami a Jordán folyótól a Földközi tengerig terjedő területet kettő (egy zsidó és egy arab) államra javasolta osztani: -1937-ben a brit Peel-bizottság javaslatát, -1947-ben az ENSZ felosztási javaslatát, -2000-ben Arafat (Camp David-ben) a Barak féle felosztást. -nem is szólva, h. 1949-1967 között, Kelet-Jeruzsálem, Ciszjordánia (Júdea-Samaria) és Gáza arab megszállása alatt sem hoztak létre ott arab államot, pedig senki sem akadályozhatta volna meg. Vajon miért? Mert a muszlimok Allah nevében mindig is az egészet akarták/akarják. Náluk a dzsihád alaptanítás, azt feladni Allah elárulását, hitehagyást jelent. Aki ezt nem érti, az egész konfliktust nem érti. Ez vallási, civilizációs háború, az egész világot érinti, ahol az iszlám már megvetette a lábát. A Nyugat a saját sírját ássa a muszlimok tömeges befogadásával és Izrael gyengítésével.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!