Zárt ajtók mögött tárgyaltak a mesterséges intelligenciáról Musk, Bill Gates és Zuckerberg

2023. szeptember 13. 22:58

A Microsoft elnöke szerint „biztonsági fékeket kellene előírnia a kritikus infrastruktúrát irányító mesterséges intelligencia számára”.

2023. szeptember 13. 22:58

Amerikai technológiai vezetők, köztük Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója, Mark Zuckerberg, a Meta Platforms vezérigazgatója, Bill Gates Microsoft-alapító és Sundar Pichai, az Alphabet vezérigazgatója szerdán a Capitol Hillen találkoztak a törvényhozókkal egy zártkörű fórumon, amelynek középpontjában a mesterséges intelligencia szabályozása állt – értesült a Reuters.

„Fontos, hogy legyen egy bírónk” – jelentette ki az újságíróknak Musk. Majd hozzátette, hogy 

szükség van egy szabályozóra, hogy biztosítsa, hogy a vállalatok olyan intézkedéseket tegyenek, amelyek biztonságosak és a köz érdekében állnak.

A törvényhozók biztosítékokat akarnak a potenciálisan veszélyes tevékenységek, például a hamis videók, a választások manipulációja és a kritikus infrastruktúrát célzó támadások ellen – hangsúlyozták a cikkben.

Biztonsági fékekre van szükség

A kongresszus ezen a héten három különálló meghallgatást tart a mesterséges intelligenciáról. Brad Smith, a Microsoft elnöke kedden a szenátus igazságügyi albizottsága előtt azt mondta, hogy a kongresszusnak „biztonsági fékeket kellene előírnia a kritikus infrastruktúrát irányító vagy kezelő mesterséges intelligencia számára”.

A lap arra is felhívta a figyelmet, hogy a szabályozó hatóságok világszerte azon fáradoznak, hogy szabályokat dolgozzanak ki a generatív mesterséges intelligencia használatára vonatkozóan, amely képes olyan szöv szöveget és képeket létrehozni, amelyek mesterséges eredete gyakorlatilag észrevehetetlen.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

 

 

 

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. szeptember 14. 14:56
Gyilkosok egytől egyig!
P_F_Juli
2023. szeptember 14. 09:54
„...biztonsági fékeket kellene előírni..." Ha ezt ők fogalmazzák meg, akkor már elkéstünk.....
pipa89
2023. szeptember 14. 07:34
A jövő a jelenben íródik. Nekem nagyon nem tetszik, hogy ez a hármas írja az emberiség jövőjét! Bill Gates a Bill és Melinda Gates Alapítványon és a WHO-n keresztül nyakig benne van a Covid-üzletben, ahogyan Zuckerberg a CIA meghosszabbított keze, Musk pedig a sötét ló, aki vastagon benne van a NASA-bizniszben. Big Pharma + CIA + NASA = a Mélyállam látható bástyái...
Autofocus
2023. szeptember 14. 07:02
Akkor lennék igazán nyugodt, ha az az ajtó kívülről lenne rájuk zárva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!