Készülődik Moszkva: országszerte nukleáris gyakorlat kezdődik

2023. szeptember 29. 15:33

A gyakorlat célja felkészíteni a lakosságot „a nukleáris hatalmak közötti fegyveres konfliktusok veszélyére”.

2023. szeptember 29. 15:33

Oroszország a jövő hónap elején országos hadgyakorlatokat tart az új jelentések szerint, hogy felkészüljön „a nukleáris hatalmak közötti fegyveres konfliktusok veszélyére” – írta meg a Newsweek.

Az orosz hatóságok október 3-án országszerte nagyszabású gyakorlatokat tartanak, mert „Oroszország határai közelében egyre nagyobb a veszélye a fegyveres konfliktusoknak, köztük a nukleáris képességekkel rendelkező hatalmakkal” – jelentette csütörtökön az orosz biztonsági szolgálatokhoz köthető Baza Telegram-csatorna az orosz Szövetségi Fogyasztóvédelmi és Emberi Jóléti Felügyeleti Szolgálat, vagyis a Roszpotrebnadzor vezetőjére hivatkozva.

Ez lesz az első alkalom, hogy Moszkva ilyen gyakorlatot tart, amelyben azt szimulálják, hogy 

Oroszországban legalább részben hadiállapot van, és hogy az ország lakóépületeinek akár 70 százaléka megsemmisült

 – jelentette a csatorna. A gyakorlaton azt is feltételezik majd, hogy az általános mozgósítás véget ért, és fennáll a radioaktív szennyeződés lehetősége – jelentette a Baza.

Nyitókép: MTI/EPA/Zurab Kurcikidze

 

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2023. szeptember 29. 21:12
Laposkúszás gyakorlása a temetö felé.
mandiren
2023. szeptember 29. 19:24
"lakóépületeinek akár 70 százaléka megsemmisült" Ha ez megtörténik, akkor ott már "game over" van. Felesleges gyakorlatozni...
lajajakab11
2023. szeptember 29. 19:10
MUSZKASZOPÓK IRÁNY A LÖVÉSZÁROK. VIGYETEK BILIT A KIS OSTOBA BUKSITOKRA!
Nyugatellenes
2023. szeptember 29. 18:56
Remélhetőleg kijev (bocsi, KijIv), jew york, london, és esetleg Varsó (bocs’, Warsawa) elég lecke lenne a nyugatnak, hogy nem jó ötlet az atom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!