Német balos politikus: Meddig „motiválja” még a Nyugat az ukránokat, hogy elérhetetlen célokért haljanak meg?

2023. augusztus 23. 09:35

„Ezt a háborút a végtelenségig húzni a fegyverek szállításával ahelyett, hogy végre egy kompromisszumos békét szorgalmaznánk, az én szememben nem szolidaritás, hanem tiszta cinizmus” – írja Sahra Wagenknecht.

2023. augusztus 23. 09:35
null

Ismét átlépett egy vörös vonalat a Nyugat Oroszországgal folytatott proxy-háborújában – jelenti ki legújabb Facebook-posztjában Sahra Wagenknecht, a német Baloldali Párt politikusa.

Ezt is ajánljuk a témában

Wagenknecht szerint „a Nyugat a diplomácia helyett a további eszkalációt választja” az F16-os vadászgépek átadásának lebegtetésével. Felidézi, hogy az egyik német lapban „motivációs segédeszköznek” nevezték a vadászbombázókat, amelyekre azért van szükség, hogy „elősegítsék és fenntartsák a lakosság és a csapatok motivációját”.

„Meddig motiválják az ukránokat, hogy elérhetetlen célokért a halálba menjenek? Amíg nem lesz több harcképes ukrán?” – teszi fel Krausz Tamás vagy Robert C. Castel módjára a kérdést a baloldali képviselő.

A gazdag ukránok a jelek szerint már kenőpénzzel kivásárolták magukat a katonai szolgálat alól – e bevett gyakorlat miatt az ukrán elnök csaknem két hete menesztette az országos toborzóirodák vezetőit. Oroszországban, akárcsak Ukrajnában, az egyszerű emberek azok, akiket katonai szolgálatra kényszerítenek, akiket megölnek vagy megcsonkítanak – miközben néhány oligarcha keleten és nyugaton még mindig pazarul keres ezen a háborún. Ezt a háborút a végtelenségig húzni a fegyverek szállításával ahelyett, hogy végre egy kompromisszumos békét szorgalmaznánk, az én szememben nem szolidaritás, hanem tiszta cinizmus” – zárul a poszt.

Úgy tűnik, Nyugat-Európában a békepárti álláspont a szélsőbal sajátja: emlékezetes, hogy májusban Jeremy Corbyn volt brit munkáspárti vezér a Gulyás Márton-féle Partizánban fogalmazott meg hasonló gondolatokat.

Ezt is ajánljuk a témában

Fotó: képernyőmentés

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2023. augusztus 23. 18:34
igaza van ez nem csak jo no hanem gondolkodni is tud, ellentetben a szetbaszott szetdrogozott faszravalo sannacskaval
HomoFisz
2023. augusztus 23. 16:38
Ezt nem cinizmusnak nevezném, ez annál egy kicsit súlyosabb!
Tboyka
2023. augusztus 23. 15:48
No lám! Csak nem ő is indul az EU- s képviselőválasztáson jövőre? Sajnos előttem már eljátszotta a világ balos és liberális része a hitelességét. Én már azt sem hiszem el nekik, amikor kérdeznek.
makapaka2
2023. augusztus 23. 15:20
Addig, amíg a jelenlegi USA adminisztráció ezt megköveteli tőlük.Az ember életek nekik nem számítanak, ezt már sokszor bizonyították.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!